Comunitat Valenciana

Podem plantejarà una proposta de mandat marc de la CVMC i el PP presentarà una alternativa

  • Està basada en el document que va elaborar el Consell Rector de la CVMC, i el que ha fet Podem és "concretar uns aspectes i millorar altres".
  • Segons Antonio Montiel, la seua intenció és que es puga aprovar en el pròxim ple, que se celebrarà els dies 25 i 26 de gener.
  • Jorge Bellver ha declarat que  no comparteixen "ni el fons ni la forma" i ha dit que té la "sensació" que hi ha hagut "complexos catalufos" en la redacció.
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente

El portaveu de Podem, Antonio Montiel, ha explicat que presentaran la seua proposta a la resta de grups per a intentar aconseguir "un consens el més ampli possible". Tot i això, el PP ja ha avançat que ha elaborat un text alternatiu a l'enviat pel Consell Rector.

Tal com ha explicat el diputat de Podem Marc Pallarés, el 90% del text que planteja el seu grup -el termini per a presentar-los conclou aquest dimarts-, correspon al document que va elaborar el Consell Rector de la CVMC, i el que ha fet Podem és "concretar uns aspectes i millorar altres".

Així, a manera d'exemple, ha assenyalat que fan esment a aspectes com la R+D+I o a l'obligació que el president de la nova corporació comparega una vegada a l'any en comissió parlamentària.

Antonio Montiel ha dit que presentaran el document a la resta de grups parlamentaris "per si de cas se sumen o volen aportar alguna cosa", per a presentar un text "els cinc grups o, com a mínim, un número suficient de grups". La seua intenció és que es puga aprovar en el pròxim ple, que se celebrarà els dies 25 i 26 de gener.

Per la seua banda, el diputat del PP Jorge Bellver ha explicat que el seu grup va a presentar un text alternatiu al qual proposa el Consell Rector de la CVMC, basat en el mandat marc que es va aprovar en les Corts en 2012, que té com "objectius fonamentals el respecte a la diversitat territorial, la promoció de la llengua valenciana com a llengua pròpia i la independència dels professionals".

A més, considera que la nova CVMC ha de "contribuir a defensar els interessos i polítiques de la Comunitat Valenciana" i, alhora, ha dit que el document elaborat pel grup popular, també fa "una menció clara a l'impuls audiovisual valencià" i planteja la creació d'una subcomissió dins de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana de les Corts per a fer "una anàlisi anual de la situació" de la Corporació.

"Complexos catalufos"

Jorge Bellver considera que el document presentat pel Consell Rector de la CVMC "no té molt de sentit" i ha dit que des del grup popular no comparteixen "ni el fons ni la forma". Alhora, ha dit que té la "sensació" que hi ha hagut "complexos catalufos" en la redacció del text.

"Per molt que llig el document del mandat marc no veig els complexos catalufos", ha contestat el portaveu de Compromís, Fran Ferri, qui ha valorat que existisca "col·laboració amb altres territoris i altres països per a fer coproduccions", el que considera "positiu per al nostre sector audiovisual".

"Aproximar postures"

El grup parlamentari Podem ha elaborat una proposta de mandat marc per a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) -la nova RTVV-, prenent com a base el document de treball que va remetre a les Corts el Consell Rector d'aquesta entitat.

Ferri ha explicat que el seu grup encara està treballant en "xicotets detalls" per a millorar el document de treball enviat per la Corporació, i ha recordat que per a la seua aprovació es requereixen almenys tres cinquenes parts.

Des del grup socialista, Manolo Mata ha destacat la voluntat del PSPV d'"aproximar" postures per a poder presentar un únic document, tot i que "qui es vullga quedar fora es quedarà fora".

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans (C's), Alexis Marí, preguntat per les esmenes al document marc, ha assegurat que el procés de creació d'una nova televisió i ràdio públiques "està en mans dels especialistes i els tècnics", tot i que sí ha avançat que C's ha esmenat el document.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento