170.000 joves viuen sols gràcies a l’ajut dels pares

  • El 57% dels nois i noies emancipats d’entre 25 i 29 anys necessiten diners dels seus familiars.
  • Les aportacions que reben poden arribar als 675 euros.

Prop de 170.000 joves catalans emancipats necessiten l’ajut dels seus pares per arribar a final de mes.

Això significa que el 57% dels nois i noies d’entre 25 i 29 anys poden marxar de casa dels seus pares, però, això sí, continuen depenent en bona part de l’aportació econòmica dels seus progenitors.

Són dades que va fer públiques ahir el sindicat UGT a partir de l’estadística de l’Institut de Joventut i de l’Institut d’Estadística de Catalunya.

L’ajut que reben aquests joves per part dels seus pares o familiars més propers es tradueix en una important suma de diners, però també en una feina no remunerada que aporta beneficis als joves, com ara tenir cura dels nens, fer el menjar, cosir o planxar la roba, i un llarg etcètera.

Uns 675 euros mensuals

Els càlculs del sindicat indiquen que per a una parella jove amb un fill, l’ajut dels pares es tradueix a final de mes en un "sou diferit" de 675 euros. O el que és el mateix: equival al 26,5% del seu salari (els ingressos mensuals d’una parella d’entre 30 i 34 anys sumen 2.578,86 euros).

En aquest cas paradigmàtic, es destina 360 euros a l’escola bressol de l’infant, 135 euros al manteniment de la casa tres hores setmanals, i 180 euros més en el cost de 10 menús per als dos integrants de la parella.

En el cas que un jove visqui sol, equivaldria a una mitjana de 180 euros, en concepte del manteniment de la casa i dels menús estalviats. Suposen el 13,1% del seu salari, que és de 1.378,62 euros.

A tot l’Estat, arriben al 64,7% els joves emancipats que necessiten l’aportació dels pares per viure.

Nou portal de serveis pel jovent

Sota el nom de Jove.cat, la Generalitat ha engegat un nou portal que facilita informació i serveis de tots els àmbits que puguin interessar els joves.

Dividit en tres apartats (continguts, actualitat i participació), comptarà amb 12 àmbits temàtics on es resoldran dubtes com ara «què és la quitança d’un pis?» o «quants dies triga a cicatritzar un piercing?». Facilita un cercador d’activitats culturals i es projectarà l’obra de fotògrafs emergents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento