Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana bat el rècord de despesa del turista internacional amb 7.048 milions de gener a novembre

  • La despesa dels turistes internacionals a la Comunitat Valenciana va arribar als 7.048 milions d'euros fins a novembre, xifra que s'incrementa en un 13,6% a la registrada en el mateix període de 2015 i suposa "batre el rècord", segons les xifres proporcionades este dijous per l'enquesta de despesa turística Egatur elaborada pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, informa la Generalitat Valenciana a través d'un comunicat.
Turistas, CACSA
Turistas, CACSA
GVA
Turistas, CACSA

El Regne Unit continua situant-se com el mercat que més volum de despesa genera, amb de 2.048 milions d'euros de gener a novembre, fet que suposa un increment interanual del 17,7%. Un altre dels principals mercats estrangers que ha contribuït a l'increment de la despesa turística en 2016 ha estat França, que registra una pujada del 52,4% amb 991 milions d'euros fins a novembre.

Els turistes procedents dels països nòrdics han deixat en la Comunitat un total de 741,5 milions d'euros, un 15,5% més que durant el mateix període de l'any anterior. D'altra banda, els alemanys van gastar 463 milions d'euros en el nostre destí, un 1,6% més que en 2015 i els italians van desemborsar 237 milions d'euros en la Comunitat, el que significa un notable increment del 22,4% interanual.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat estos resultats com a positius, ja que "s'han aconseguit increments en la totalitat dels mercats emissors".

Colomer ha incidit que "2016 ha estat un bon any en termes quantitatius". "Des del Consell estem aconseguint que el turisme vertebri i integre riquesa i feina al llarg de tot l'any, repercutint així en un major despesa turística", ha subratllat.

RESULTATS MES DE NOVEMBRE

La despesa dels turistes internacionals durant el mes de novembre va ser de 368 milions d'euros a la Comunitat Valenciana, fet que suposa un augment del 30,4% respecte al mateix mes de 2015.

Per mercats, destaca el comportament del mercat francès, amb una despesa total durant el mes de novembre passat a la Comunitat Valenciana de 37 milions d'euros, un 46,4% més que el registrat a l'any anterior. A més, el principal mercat estranger per a la Comunitat Valenciana, el Regne Unit, ha incrementat la despesa en un 18,8% durant el penúltim mes de l'any, amb una despesa total registrada de 118 milions d'euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento