Comunitat Valenciana

C's demana a Educació que permeta extraescolars de pagament fins a les 17 h.

  • Actualment l'ordre aprovada no ho permet en centre amb jornada contínua, el que per a C's "ha provocat gran malestar i indignació en les famílies".
  • L'objectiu és "propiciar que es puguen desenvolupar activitats extraescolars, fins a les 17 h, tant gratuïtes com de pagament organitzades per les AMPA".
  • La iniciativa "ha de recollir-se en l'ordre que regula el programa per al desenvolupament de la jornada contínua en els centres sostinguts amb fons públics".
Imagen de recurso de una extraescolar
Imagen de recurso de una extraescolar
GVAEDUCACIO TWITTER
Imagen de recurso de una extraescolar

El grup de Ciutadans (C's) en les Corts Valencianes ha presentat una Proposició No de Llei perquè la cambra inste al Consell a "propiciar que es puguen desenvolupar activitats extraescolars, fins a les 17.00 hores, en aquells centres escolars on s'hi haja implantat la jornada contínua, tant gratuïtes com de pagament organitzades per les AMPA".

Així ho ha explicat la portaveu d'Educació de C's en la cambra autonòmica, Mercedes Ventura, qui ha recalcat que la iniciativa "ha de recollir-se en l'ordre 25/2016 de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, que regula el programa per al desenvolupament de la jornada contínua en els centres sostinguts amb fons públics".

Aquesta ordre, apunta la diputada a través d'un comunicat, determina en el seu articulat que "els col·legis que s'acullen a ella no poden efectuar cap tipus d'activitat extraescolar dins de la jornada escolar que supose una despesa per a les famílies, ni tan sols a un preu simbòlic", una cosa que, segons Ventura, "ha provocat gran malestar i indignació en les famílies".

"Els pares i les mares consideren que esta decisió de la Conselleria suposa un greuge comparatiu respecte als centres amb jornada partida, així com un impacte negatiu en les empreses del sector de les activitats extraescolars i una limitació de la seua llibertat a l'hora de decidir en quin tipus de formació participen els seus fills", ha assegurat Ventura.

"Les famílies estan demanant que se'ls permeta elegir sense haver de deixar als seus fills més temps al col·legi i que convisquen les activitats gratuïtes i les de pagament", ha continuat.

En esta línia, la diputada ha recordat que "les AMPA dels centres escolars organitzen activitats extraescolars sense ànim de lucre, fet que permet a les famílies completar la formació dels seus fills en competències que no s'inclouen en els temaris escolars a un preu assequible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento