Comunitat Valenciana

Les rebaixes generaran 13.800 contractes en la Comunitat, un 9% més que en 2016

  • La Comunitat se situa en el segon lloc de les autonomies en les quals se signaran més nous contractes, únicament per darrere de Catalunya.
  • La província de València, amb 10.500 nous llocs de treball, és la quarta província que més treball generarà en aquesta campanya de tot el país.
  • En l'àmbit nacional, s'espera la creació de 93.420 contractes, que significarien un increment d'un 6% respecte a les mateixes dates de l'any anterior.
Diverses persones passen per davant d'un aparador on hi ha anunciades les rebaixes d'hivern.
Diverses persones passen per davant d'un aparador on hi ha anunciades les rebaixes d'hivern.
ALEJANDRO GARCÍA / EFE
Diverses persones passen per davant d'un aparador on hi ha anunciades les rebaixes d'hivern.

La campanya de rebaixes d'hivern generarà uns 13.800 contractes a la Comunitat Valenciana, el que suposaria un 9% més que en 2016, segons les previsions de la firma de gestió de recursos humans Adecco. A nivell nacional, s'espera la creació de 93.420 contractes, que significarien un increment d'un 6% respecte a les mateixes dates de l'any anterior.

Per a construir aquestes prediccions, la companyia s'ha basat en dades elaborades segons el nombre de contractes que es van realitzar en 2016 durant la campanya de rebaixes de gener, més l'increment que preveu la companyia de recursos humans per a enguany.

D'aquesta manera, la Comunitat Valenciana se situa en el segon lloc de les autonomies en les quals se signaran més nous contractes, amb 13.800, únicament per darrere de Catalunya, on seran 17.510 els nous llocs de treball en estes rebaixes. Després d'estes dues comunitats, la de Madrid, amb 12.980 contractes, serà la tercera regió amb major nombre de contractacions.

La Regió de Múrcia i Andalusia són les dues comunitats que els segueixen, amb 11.320 i 9.740 contractacions en les pròximes setmanes, respectivament. Per darrere d'elles, i amb la meitat de contractes, apareixen el País Basc i Castella i Lleó, que preveuen fer 4.580 i 4.470 contractes, respectivament. Immediatament després, Galícia, amb 3.930 nous llocs de treball, i Aragó, amb 3.170.

En la part inferior del rànquing se situen autonomies com Canàries, amb 3.000 llocs de treball; Navarra, amb 2.940; i Castella-la Manxa, amb 2.340. Al voltant dels 1.000 contractes es troben les comunitats de Cantàbria, amb 1.320, i Astúries, amb 1.020. Un any més, les autonomies que menys feina generaran en esta campanya seran La Rioja, amb 680 nous llocs de treball, Balears, amb 345, i, finalment, Extremadura, que no arribaran als 300.

La campanya de rebaixes es preveu, per tant, "positiva", segons Adecco, ja que s'espera que totes les comunitats autònomes puguen millorar les seues xifres respecte a 2016. Tot i això, unes milloraran en major mesura que altres.

Increment respecte a l'anterior campanya

Pel que fa a l'increment percentual que han experimentat respecte a l'anterior campanya de rebaixes de gener, serà la Comunitat de Madrid la que més progresse, amb una pujada del 12%. La segueixen la Comunitat Valenciana, amb un augment del 9%, i Catalunya i Múrcia, totes dues amb un increment del 8%.

Després Aragó i Navarra, que veuran incrementar les seues contractacions en un 7%, i Cantàbria, que es manté en línia amb la mitjana nacional amb el seu increment interanual del 6%. Ja per baix de la mitjana del país, apareixen autonomies com Balears i Astúries, totes dues amb un augment del 5%. El País Basc, Castella i Lleó i Castella-la Manxa, per part seua, es quedaran en un 4%.

Per baix d'elles, Andalusia, Galícia i La Rioja, que creixeran un 3%. I ja a la part més baixa de la taula i, per tant, amb els menors increments, Canàries i Extremadura, que creixeran un 2%.

València, quarta a nivell nacional

A nivell provincial, la província de València no només és la que més feina generarà en la Comunitat, amb 10.500 nous llocs de treball, sinó que, a més, és la quarta província que més treball generarà en aquesta campanya de tot el país. Per darrere d'ella se situen Castelló i Alacant, amb 1.700 i 1.600 contractes, respectivament.

Pel que fa als increments percentuals respecte a la mateixa campanya en 2016, València encapçala la llista, amb un creixement del 10%, el segon més elevat del país. La segueixen Alacant, amb un 8%, i Castelló, amb un 7%.

Sectors amb més demanda de feina

La demanda de perfils en el sector gran consum -alta perfumeria i cosmètica, electrònica, botiga de joguets, imatge i so i la indústria tèxtil- es dispara i augmenten les ofertes per a aquells perfils enfocats en l'atenció al client i la força de vendes, que en alguns casos, poden arribar a incrementar-se entre un 50 i un 60% respecte a la resta de l'any, segons Adecco.

Els perfils més demandats tornen a ser els promotors, dependents i comercials, tot i que en les pròximes setmanes també seran demandats hostesses, animadors, teleoperadors i gestors del punt de venda, segons han precisat.

D'altra banda, la distribució i la venda al detall es porten bona part dels llocs de treball que es generen en aquesta època. Així, la seua demanda pot incrementar-se en més d'un 50% respecte a altres mesos de l'any. Dins d'aquest mateix sector la demanda de caixers, inventaristes, reposadors o mossos de magatzem també augmenta considerablement.

La logística i el transport també augmenta les seues previsions de contractació en un 20%. Els llocs que més necessita cobrir aquest sector són mossos, preparadors de comandes amb radiofreqüència i carretoners.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento