Comunitat Valenciana

La Generalitat manté més de 600 reunions per a atendre necessitats d'habitatge públic de comunitats de veïns

  • La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), ha mantingut en el que va de legislatura més de 600 reunions per a atendre les necessitats de les comunitats de veïns de les promocions del parc públic de la Generalitat.

Tècnics d'EIGE assistixen a estes reunions amb les comunitats de propietaris i llogaters per a conèixer els problemes que afecten cada edifici i buscar la solució més idònia. De les 608 reunions mantingudes amb els col·lectius veïnals en tota la Comunitat en esta legislatura, 420 corresponen a la província de València, 154 a la de Castelló i 34 a la d'Alacant, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Les obres a fer en els elements comuns són un dels plantejaments que més es produïxen en estes reunions i en què EIGE posa a disposició el coneixement dels seus tècnics per a trobar mesures que solucionen la qüestió. Problemes d'humitats, baixants o ascensors són els més freqüents i els que requerixen obres urgents i registren major nombre de reclamacions.

SALDADA EL DEUTE ANTERIOR

Alhora, segons la Generalitat, la morositat en el pagament de les quotes de comunitat per part de veïns "provoca situacions preocupants tenint en compte que, en alguns casos, comporta la parada dels ascensors per l'impagament a les empreses mantenidores del servici, amb els greus problemes que suposa per a les persones de mobilitat reduïda que allà habiten".

La Generalitat ha subratllat que en la passada legislatura, el mateix Govern valencià "mantenia impagaments en algunes comunitats de veïns". El maig de 2015, el deute d'EIGE ascendia a 36.000 euros, que ja ha sigut saldat per l'actual Consell, que manté "al dia" tots els pagaments corresponents a les comunitats de veïns.

Segons la Generalitat, "el fet que, al llarg de l'any EIGE s'haja posat al corrent en el pagament de les seues obligacions amb les comunitats de veïns és fonamental per a treballar per un bon funcionament d'este tipus de col·lectius i afavorir la coordinació social".

Alhora, en estes reunions es busca fomentar la coresponsabilitat en el bon ús dels habitatges i els espais comuns dels edificis. Les persones tenen dret a un habitatge, però també tenen l'obligació de fer un ús adequat d'ella i de les zones comunes i, per esta raó, deuen conservar-les adequadament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento