Comunitat Valenciana

Puig insta Rajoy a treballar perquè hi haja pressupostos i veu "irresponsabilitat" fer "xantatge" amb noves eleccions

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha instat este dilluns al president del Govern, Mariano Rajoy, a treballar perquè hi haja pressupostos i ha assegurat que seria una "enorme irresponsabilitat" per part del PP fer algun "tipus de xantatge" amb la possibilitat de convocar noves eleccions.

Puig ha realitzat estes declaracions després de mantindre una reunió amb l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i en ser preguntat si creu que es pot viure una situació paral·lela a la qual es va viure en eleccions amb un 'no' a Rajoy i ara un 'no' als pressupostos després d'assegurar el portaveu de la Gestora del PSOE, Mario Jiménez, que creu "gairebé impossible" que es puga arribar a un acord en els pressupostos de 2017.

Sobre esta qüestió, el cap del Consell ha assenyalat que "no és un 'no' a Rajoy o un 'no' als pressupostos, sinó que crec que hi ha un projecte alternatiu que és el del PSOE i d'altres opcions progressistes i ara mateix no té molt interès romandre ancorats en un debat que, per al meu semblar, ha sigut superat".

"S'havia de desbloquejar la situació, i és el que es va fer, però res més, doncs ara cadascun ha de defensar la seua posició i el PP i el Govern de Rajoy el que ha de fer és aconseguir suport suficient en forces polítiques del seu entorn ideològic, i no és la primera vegada, doncs això ja ho ha fet altres vegades", ha afegit.

Ara bé, Puig considera que això ha de fer-se "dialogant permanentment". "Qualsevol grup, inclòs el socialista, però també altres grups, el que han de fer és negociar esmenes", ha assenyalat.

"PRESSUPOST DE LA HISTÒRIA"

Ha destacat que en les Corts Valencianes enguany ha sigut el "pressupost de la història amb més aportacions d'altres grups, no només dels quals donen suport al Govern, i molt especialment Podem que ha fet una tasca molt important, sinó per part d'altres grups com a Ciutadans i el PP, i s'han admès 400 esmenes".

Per tant, ha destacat que "això és el que ha d'aprendre una vegada per totes també el Govern del PP a Espanya, és a dir, que cal negociar i parlar i, a més, acceptar esmenes no significa immediatament que s'haja de votar a favor". "És una nova cultura política, la del diàleg, que mai deuria d'haver-se perdut", ha subratllat.

Preguntat per la possibilitat que puga haver noves eleccions, Puig ha indicat que seria una "enorme irresponsabilitat" per part del PP fer algun "tipus de xantatge" sobre esta qüestió. "No estem ací i el que ha de fer és treballar perquè hi haja uns pressupostos", ha subratllat.

"Els que governem en minoria el que intentem és convèncer per a finalment acordar uns pressupostos, i crec que la via valenciana està funcionant molt adequadament, ja que hi ha moltes comunitats autònomes que no tenen aprovats els pressupostos i nosaltres sí perquè ací hi ha un Govern estable, honrat i de diàleg", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento