Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València destaca la seua "salut financera i de gestió de tresoreria" i la reducció de deute en 2017

  • L'Ajuntament de València, a través del regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat este dilluns la seua "salut financera i de gestió de tresoreria" i ha assenyalat que ha assolit "nivells plenament satisfactoris" durant 2016, així com que la ciutat continuarà reduint el seu deute al llarg del pròxim exercici pressupostari.
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar, en la rueda de prensa
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar, en la rueda de prensa
EUROPA PRESS
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar, en la rueda de prensa

Vilar ha indicat, en un comunicat, que el deute del consistori amb les entitats financeres i creditícies a 31 de desembre de 2016 era de 659 milions d'euros (88,9%). L'edil ha manifestat que això "suposa una considerable reducció sobre els 711 milions d'euros amb els quals es va tancar 2015".

En esta línia, el titular d'Hisenda ha subratllat que l'executiu local, que conformen Compromís, PSPV i València en Comú, "seguirà reduint deute". Així, ha recordat que, d'acord amb la previsió del Pressupost Municipal de 2017, este nou any el deute de l'Ajuntament "es reduirà fins a 584 milions d'euros, fet que suposa el 74,76% dels ingressos".

D'altra banda, Ramón Vilar ha ressaltat que un altre dels indicadors, l'evolució del qual ha sigut "molt positiva" al llarg de 2016 és el període mitjà de pagament a proveïdors. Sobre esta qüestió, el regidor ha explicat que durant 2015 i 2016 "se n'han anat reduint els terminis de pagament fins a arribar als 2,2 dies actuals, amb els quals l'Ajuntament tanca l'exercici".

Tot i això, Vilar ha precisat que es tracta d'una mitjana "difícil de mantenir" i ha considerat un indicador "òptim mantindre's per baix dels 5,5 dies".

El responsable municipal d'Hisenda ha afirmat que "tant pels indicadors anteriorment citats com per l'estricte compliment de l'estabilitat pressupostària i la regla de despesa, l'Ajuntament de València està en condicions que se li llevant la intervenció de facto per part del Ministeri d'Hisenda i poder recuperar així la seua autonomia".

"El deute comercial i el deute bancari estan perfectament controlats i evolucionen positivament segons allò programat", ha assegurat Ramón Vilar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento