Comunitat Valenciana

Més de 300 policies vigilaran en València una Nit de cap d'any plena de música, llum i foc

  • L’Ajuntament de València calcula que assistiran més de 20.000 persones a l’esdeveniment.
  • S'ha augmentat en 78 agents els efectius del dispositiu establit per a la celebració del passat any.
  • "No té res que envejar" a altres grans ciutats i serà retransmesa pel senyal institucional, assegura el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.
Fiesta de Nochevieja en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia
Fiesta de Nochevieja en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia
RAFAARJONES/TURISMO VALENCIA
Fiesta de Nochevieja en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia

Més de 300 agents, 150 de la Policia Nacional i 134 locals, garantiran la seguretat en Nit de cap d'any a València, on en la plaça de l'Ajuntament es donarà la benvinguda a 2017 amb una festa plena de llum, música i un espectacle pirotècnic.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la delegada de Seguretat Ciutadana, Anaïs Menguzzato, han oferit aquest divendres una roda de premsa per a informar del dispositiu de seguretat per a la Festa de finalització d'Any, a la qual es calcula que assistiran més de 20.000 persones

Sobre aquest tema, Menguzzato ha recalcat a la població que encara que estem en el nivell 4 d'alerta terrorista "no han de tenir por a venir a cap festa perquè la seguretat està garantida". Així, ha explicat que per primera vegada s'establirà un Centre de Coordinació Policial (CECOR) en l'Ajuntament de València per a vigilar el que succeeix en la plaça. 

A més, també per primera vegada policia local i nacional estaran en el Centre de Gestió de Tràfic per a controlar els accessos de camions a la ciutat després dels atemptats de Berlín i Niça. No obstant açò, ha recordat que la plaça de l'Ajuntament de València no la creuen grans carrils. A més, s'ha augmentat en 78 agents els efectius del dispositiu del passat any. 

En concret, 134 policies locals garantiran la seguretat de la festa, 74 en la Plaça de l'Ajuntament i els altres 60 en la resta de la ciutat. En la Cavalcada de Reis el nombre augmentarà a 325 ja que a causa del recorregut augmenten el nombre de carrers tallats. Per açò, ha assenyalat que hi ha deixar la seguretat en mans de la policia que porten dies preparant un dispositiu amb "totes les mesures necessàries" per a "unes festes tranquil·les i que ho passem bé". 

En aqueix sentit, ha recordat que fa poc es va celebrar la junta de seguretat local, com en cada ciutat, per a tancar les mesures de seguretat adaptades a les característiques físiques de cada població seguint la indicació del Ministeri de l'Interior. Així, ha explicat que per seguretat no pot concretar on s'establiran els elements fixos i mòbils que es col·locaran per la ciutat per a evitar possibles atemptats. 

Posar a València en el mapa

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que la festa que s'ha preparat en la Plaça de l'Ajuntament per a rebre el pròxim any "no té res que envejar" a altres grans ciutats i serà retransmesa pel senyal institucional perquè les televisions puguen difondre-la.

Hi haurà quatre punts de control d'accés en els carrers de Ribera amb Russafa, Barques, Marquès de Sotelo i María Cristina, en els quals es vigilarà que es compleix amb la prohibició de no entrar amb vidres i en els quals es col·locaran també contenidors per a poder deixar-los. 

A més, s'han establit dues zones d'urinaris, una al costat de correus i una altra al costat del monument a Vinatea. Així mateix, s'ha reservat un espai al costat de les casetes de flors perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen també gaudir de la festa. Fuset ha demanat a la ciutadania un "consum responsable" d'alcohol i que mantinga el civisme.

La festa començarà a les 10.45 hores amb l'actuació dels DJ valencians Boccachico, Miss Yuls, Salva Faus i el duo Kostrok. Malgrat els "estils diferents" de cadascun d'aquests grups, el pop, "del més comercial, a l'electrònic, passant pel indie", serà "el fil conductor" d'aquest espectacle. 

Just cinc minuts abans de les campanades 70 focus mòbils projectaran un espectacle audiovisual sobre la façana de l'Ajuntament i just després de la 12 campanada començarà l'espectacle de la pirotècnia Caballer FX que donarà "molt que parlar". 

Fuset ha agraït a delegació de Govern que enguany permeta aquest "breu però ple de sorpreses" espectacle piromusical amb el qual se saludarà 2017. La festa tindrà una marca pròpia: 80.000 watios de so perquè la plaça es convertisca en "una pista de ball", 70 caps mòbils de llum, efectes especials i una pantalla led de màxima resolució de 12 metres quadrats, en la qual es projectaran alguns dels missatges que es difonguen a les xarxes socials amb el hastag #CampanadesVLC. 

La celebració conclourà a 1.30 hores per a no competir amb el sector hostaler i qui ho desitge puga seguir la festa altres en sales o en locals de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento