Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana rep un 16,8% més de turistes internacionals fins a novembre

  • Segons l'INE, han visitat la nostra autonomia 7.463.665 persones d'altres països.
  • Al novembre el nombre de turistes estrangers va ascendir a 377.912.
  • Per a 2017, l'Agència Valenciana de Turisme llançarà una "extensa bateria d'actuacions promocionals”.
Imagen de Benidorm
Imagen de Benidorm
GVA
Imagen de Benidorm

La Comunitat Valenciana ha rebut entre gener i novembre de 2016 un 16,8 per cent més de turistes internacionals que en 2015, fins a arribar als 7.463.665 visitants, segons es desprèn de l'Enquesta de Moviment en Fronteres Frontur de l'Institut Nacional d'Estadística.

L'enquesta Frontur mostra que al novembre el nombre de turistes estrangers amb destinació a la Comunitat Valenciana va ascendir a 377.912, la qual cosa suposa un increment del 18,4 per cent enfront del mateix mes de l'any anterior, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que aquests resultats reflecteixen que els serveis, productes i destinacions turístiques que ofereix la Comunitat "atrau a milions d'europeus per la seua singularitat" i que "el creixement de dos dígits en temporada no estival evidència que el treball coordinat entre agents turístics està donant els seus fruits també en termes de ruptura de la estacionalitat, la qual cosa és molt positiu per a fer del turisme una activitat dinàmica tot l'any i traslladar així el seu impacte econòmic també a la generació d'ocupació". 

Colomer ha afegit que els bons resultats del turisme internacional a la Comunitat Valenciana porten a pensar que es tancarà l'any, una vegada es coneguen les dades de desembre al mes de gener, "en l'entorn dels vuit milions de turistes internacionals, amb un increment superior al 16% sobre 2015". 

En aquesta línia, el secretari autonòmic de Turisme ha assenyalat que la Agència Valenciana del Turisme té previst realitzar en 2017 una "extensa bateria d'actuacions promocionals" dirigides a "generar fluxos de turistes durant tot l'any cap a les destinacions de costa, ciutat i interior de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu afegit d'incrementar la seua estada mitjana i despesa en destinació". 

Per a açò, estan ultimant la participació de l'autonomia en diferents certàmens internacionals que s'inclouran en el Pla de Màrqueting 2017 que s'està elaborant en col·laboració tant amb les associacions empresarials com amb les marques turístiques territorials.

Principals mercats

Les dades de novembre, amb un creixement significatiu també per mercats turístics, mostren un increment interanual del 46,1% en el nombre d'arribades de turistes procedents d'Alemanya, del 31,3% en el cas del mercat francés i una evolució també positiva dels turistes procedents dels països nòrdics (amb un increment del 21,8%), Holanda (+19,5%) i Itàlia (6,6%). Per la seua banda, els turistes procedents del Regne Unit, un total de 127.765 al novembre, es mantenen en relació amb el mateix mes de 2015.

Per vies d'accés, destaquen les arribades per via aèria amb una quota del 80,45% sobre el total i un creixement del 31,1% al novembre en l'aeroport de València i del 14,6% en el d'Alacant-Elx, aeroport aquest últim que concentra el més del 70% del total d'arribades a la Comunitat Valenciana per aquesta via.

Per la seua banda, i atenent al motiu principal de la visita, s'observa un repunt en les produïdes per motiu oci, recreació i vacances del 14,1% (amb un total de 303.247 turistes internacionals), mentre que els viatges per motiu negoci o relacions professionals s’incrementen un 38% fins a aconseguir els 30.023 turistes. 

A nivell nacional, Espanya va rebre a més de 71,6 milions de turistes estrangers de gener a novembre, la qual cosa suposa un augment del 10,1% pel que fa al mateix període de l'any 2015. Es preveu que Espanya tanque 2016, a l'espera de comptabilitzar les dades de l'últim mes de l'any, amb 74 milions de turistes internacionals i un increment de la despesa turística del 10%. 

De confirmar-se, es marcaria un nou rècord turístic, amb un 8,8% més de turistes i un augment de la despesa superior a 6.700 milions respecte a 2015, quan es van aconseguir els 67.383 milions d'euros. 

Catalunya, Balears i Canàries, al capdavant

Catalunya (17 milions), Balears (12,9 milions) i Canàries (12 milions) van ser les que més turistes, en rebre en l'acumulat dels onze primers mesos uns augments del 3,8%, del 12% i del 12,7%, respectivament.

Els va seguir Andalusia, amb 10,1 milions de visitants, un 12,9% més; la Comunitat Valenciana amb 7,4 milions de turistes (+16,8%) i la Comunitat de Madrid, amb 5,3 milions de visitants (+12,6%), tancant la llista entre les CC.AA. amb major pes turístic. 

Catalunya va reduir un 1,4% els seus visitants amb una mica més d'un milió. El 23,4% procedeix de França i el 15,3% de la resta d'Europa. Per contra, van registrar importants augments Andalusia (+13,1%), Comunitat de Madrid (+21%), Balears (+21,5%) i Comunitat Valenciana (+18,4%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento