Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València licitarà dos nous centres de dia per a joves durant l'any 2017

  • Hi ha 289 casos de menors en risc censats per l’Ajuntament amb els quals es treballa per resoldre la seua situació d’especial vulnerabilitat.
  • La Regidoria de Benestar Social ha invertit 165.000 euros en la cobertura de les necessitats bàsiques dels menors en els períodes de vacances escolars.
  • València comptarà en 2017 amb una unitat més d’intervenció i atenció a la família i la infància, “el que permetrà entrar en el plànol de la prevenció”.
Un niño en clase.
Un niño en clase.
EUROPA PRESS
Un niño en clase.

L’Ajuntament de València licitarà el pròxim 2017 dos nous centres de dia per a joves de nova construcció. Un estarà ubicat en les naus de Ribes del Parc Central i l’altre estarà en el Cabanyal, en Llorenç de Flor. D’esta manera, l’actual centre de joves situat en la Malva-rosa es traslladarà al primer dels dos centres que es pose en marxa. La regidora de Benestar Social, Consol Castillo, ha explicat que d’esta manera es dignificarà la situació dels joves que estan en el centre municipal.

Castillo, a més, ha fet balanç de totes les atencions als menors que s’han tramitat a través dels onze Centres Municipals de Servicis Socials (CMSS) de l’Ajuntament de València durant l’any 2016. L’Ajuntament té concedides per al curs 2016/2017 un total de 1.155 beques de menjador escolar de les que s’estan beneficiant els xiquets i xiquetes matriculats en educació infantil de 0 a 6 anys així com els matriculats en col·legis concertats de 0 a 3 anys. A més, ha recordat que la quantitat diària per beca que s’aporta per part del consistori és de 4,5 euros, front als 4,25 euros de la convocatòria anterior.

D’altra banda, 334 famílies s’han beneficiat de les beques destinades a la cobertura de les necessitats bàsiques dels menors en els períodes de vacances escolars, que cobreixen activitats acadèmiques, d’oci i de menjar. En total, la regidoria ha invertit 165.000 euros en este concepte.

Menors en situació de risc

Pel que fa al registre de menors de la ciutat de València en risc, Castillo ha explicat que la regidoria té en funcionament una comissió de valoració del risc que estudia i valora cada cas que entra en els CMSS i dissenya un pla d’intervenció familiar adaptat a cada casuística. En este moment hi ha 289 casos de menors en risc censats per l’Ajuntament amb els quals es treballa per resoldre la seua situació d’especial vulnerabilitat.

En eixe sentit, Castillo ha dit que la regidoria augmentarà en 2017 en una unitat més els dos equips existents a dia de hui que fan intervenció i atenció a la família i la infància. Es tracta d’unes unitats que atenen els menors declarats en risc. “D’esta manera l’Ajuntament podrà ampliar l’atenció a famílies sense la necessitat de tindre en possessió un dictamen de risc, el que suposarà que, per fi, podrem actuar en un plànol de prevenció i no sols posar-nos a solucionar els casos dels menors que ja es troben en una difícil situació, un aspecte importantíssim per a nosaltres i que comportarà molts beneficis per a la ciutat”, ha dit Castillo.

Els equips d’intervenció i atenció que hi ha actualment, en tot cas, han començat a treballar amb 66 nous casos este 2016, als que cal sumar els que ja començaren a atendre’s en 2015.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento