Comunitat Valenciana

Ribó anuncia que es presentarà a les primàries per a optar de nou a l'Alcaldia de València en 2019

  • Concorrerà a les primàries de Compromís per a intentar revalidar el seu càrrec. 
  • Afirma que per a consolidar un projecte fa falta més d'una legislatura. 
  • Qualifica de "bona" la relació amb els seus socis de Govern, encara que admet certs "problemes" que no considera seriosos. 
  • "València té un lloc en el mapa, però és un lloc bonic, un mapa cultural i d'una ciutat avançada", afirma en fer balanç del seu primer any sencer com a alcalde.
Ribó, este martes en la sede del grupo municipal de Compromís per València, donde ha anunciado que se presentará a las primarias para intentar revalidar la Alcaldía en 2019.
Ribó, este martes en la sede del grupo municipal de Compromís per València, donde ha anunciado que se presentará a las primarias para intentar revalidar la Alcaldía en 2019.
20MINUTOS.ES
Ribó, este martes en la sede del grupo municipal de Compromís per València, donde ha anunciado que se presentará a las primarias para intentar revalidar la Alcaldía en 2019.

L'alcalde de València, Joan Ribó, es presentarà a les primàries de Compromís per a tornar a optar al càrrec en els comicis de 2019. Ribó ha fet aquest anunci en una trobada amb mitjans de comunicació en la seu del seu grup polític en la qual ha fet balanç de la gestió del Govern local durant 2016 i ha desgranat les línies bàsiques per a l'any que comença dins d'una setmana.

"Tinc clar que em vaig a presentar a les primàries de Compromís. Una altra cosa és el que decidisca la gent de Compromís i després els electors", ha manifestat. Ribó ha explicat que, en la seua opinió, consolidar un projecte polític costa almenys vuit anys, un període que, segons ha dit, hauria de fixar-se com el màxim legal per a poder desenvolupar un càrrec com el qual ostenta.

"Hi ha coses que costen. Canviar els comportaments quant a mobilitat no és una cosa fàcil. Quan peatonalitzes un carrer, històricament, tens una crisi amb la gent del comerç. Però després els agrada i ho demanen més. L'exemple és el carrer Don Juan d'Àustria. La gent quan va amb cotxe no compra, no veu els aparadors…", ha afirmat.

Respecte a la relació amb els seus socis de Govern, l'ha qualificat de "bona", encara que ha admés certs "problemes" que no considera seriosos. "No vaig a negar que a voltes hi ha coses que no es veuen de la mateixa forma. Els portaveus del Govern de la Nau ens reunim els dilluns i analitzem els problemes que hi ha i després els divendres tenim la Junta de Govern i els tornem a analitzar", ha relatat Ribó. 

"Evidentment que hi ha problemes, hi ha formes d'entendre les coses que no són iguals. En el cas de l'IBI del comerç discutim, traiem dades i al final arribem a un acord. No sempre estem d'acord en tot, però sí en la majoria de les coses. No hi ha problemes seriosos a aqueix nivell. A voltes es demana més temps per a discutir el pressupost i no voten en la comissió, com ens va passar amb València en Comú. Doncs ho discutim més i arribem a un acord. És una bona relació", ha incidit.

A més, l'alcalde veu "absolutament normal" que hi haja "competència entre els tres grups" polítics. "No pot ser d'una altra forma, som formacions polítiques diferents i que no pensem igual. No veig cap problema seriós, de veritat".

L'alcalde de València també ha descartat una remodelació de Govern si no hi ha consens entre els seus integrants. "Em vaig fer una reflexió a nivell personal d'un canvi per a poder millorar, però no ho vaig a fer si no hi ha consens. Antepose l'estabilitat del Govern a una cosa que podria millorar el funcionament però que no tinc clara. Nosaltres vam fer una aposta complexa i és el tema de la transversalitat. A voltes la relació és complicada entre àrees, però es funciona bé i no passa res", ha finalitzat. 

Balanç de 2016 i reptes per al nou any 

Respecte a l'any que finalitza, Ribó ha destacat l’"estabilitat" que suposa l'aprovació del pressupost municipal i ha reconegut que el nivell d'execució pressupostària és "més baix del que volem". L'alcalde de València ha atribuït aquest fet a la falta de personal i ha promès que en els primers mesos de 2017 es portaran a execució els projectes embossats.

De la mateixa manera, ha destacat l’"excel·lent" termini de pagament a proveïdors, que està en 2,12 dies al desembre de 2016, la reducció del deute i la gestió tributària. En la seua intervenció, el primer edil ha destacat el treball del Govern local en els pressupostos participatius, en mobilitat, el canvi del pla general d'ordenació urbana per a protegir l'horta i els projectes de revitalització del Cabanyal.

Per a 2017 ha citat efemèrides com la Capitalitat Mundial de l'Alimentació que ostentarà València, el 150 Aniversari de Blasco Ibáñez, la Capitalitat de la República, la Ruta de la Seda o la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco. "València té un lloc en el mapa, però és un lloc bonic, un mapa cultural i d'una ciutat avançada", ha manifestat.

Ribó també s'ha mostrat esperançat que es desbloquegen projectes com el de la dàrsena, el Parc Central o la relació del Port amb Natzaret.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento