La Generalitat Valenciana abonarà 907,25 milions d'euros a proveïdors abans que acabe este mes de desembre procedents del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), de manera que quedarà per pagar menys 69 milions per al mes de gener. D'esta manera, es rebaixarà el termini de pagament mitjà dels 60 dies i "s'evita qualsevol fantasma" d'intervenció per part de l'Estat.

Així, ho han explicat este dimarts el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la secretària autonòmica, Clara Ferrando, en roda de premsa per a presentar les línies generals del Pla Estratègic de la Generalitat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions respecte preguntats per si de cas ja s'ha rebut el FLA.

Sobre esta qüestió, Soler ha recalcat que amb esta injecció econòmica "es demostra" que el Ministeri d'Hisenda és "el causant que el termini a proveïdors s'allargue o s'acurte en funció de la liquiditat que concedisca". Així, quan arriben estos de diners "és quan podem rebaixar el temps mitjà de pagament".

En este sentit, ha recalcat que tot i que la intenció del Govern valencià és "pagar com més prompte millor no podem pagar si no tenim diners i estos diners vénen del Ministeri". Per esta raó, ha considerat "pervers" que el Govern d'Espanya puga penalitzar la Comunitat Valenciana per retard en el termini de pagament legalment establit quan és "el mateix ministeri que ens vol penalitzar el que no ens ha de donar els diners per a poder rebaixar este termini".

En este sentit, Ferrando ha explicat que "finalment arribaran els diners abans del 31 de desembre" i es podran pagar als proveïdors abans que acabe l'any. De fet, ja s'han carregat en el sistema informàtic totes les factures per a poder abonar-les ja que el termini per a pujar-les expirava divendres passat. Tot i això, queden menys de 69 milions que "no s'han pogut carregar" en el sistema i que es pagaran el gener.

Per esta raó, ha destacat que estan "molt contents" de com ha anat el procés perquè es podrà saldar les factures a tots els proveïdors, entre els quals s'inclou al sector de la dependència i servicis socials i s'evita que "es queden un mes sense cobrar".

D'esta manera, ha destacat que fins ara s'ha aconseguit rebaixar el temps mitjà dels més de 80 dies que estava quan van accedir al govern a uns 60 dies, que amb esta injecció econòmica es veurà encara més rebaixat tot i que encara no està quantificat.

Consulta aquí más noticias de València.