Comunitat Valenciana

Alacant presentarà en 2018 la candidatura del Castell de Santa Bárbara a Patrimoni de la Humanitat

  • L'edil de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant, Dani Simón, ha confirmat que el consistori formalitzarà la candidatura del Castell de Santa Bárbara, i del conjunt defensiu de la ciutat, a Patrimoni de la Humanitat en 2018.
El Castillo de Santa Bárbara visto desde el Puerto
El Castillo de Santa Bárbara visto desde el Puerto
EUROPA PRESS
El Castillo de Santa Bárbara visto desde el Puerto

En este sentit, Simón, en declaracions a Europa Press, ha indicat que durant tot 2017 se n'aniran fent "accions preparatòries" i ha avançat que a finals d'any està previst la celebració d'un Congrés a la Universitat d'Alacant (UA) sobre patrimoni defensiu per a abordar en detall les línies estratègiques de la candidatura.

Alhora, el regidor ha avançat en este sentit que es desenvoluparan actuacions per a "potenciar l'experiència de la visita turística" de la fortalesa, amb la nova Oficina d'Informació Turística, que ja està funcionant, i iniciatives encaminades a "posar en valor espais com el Baluard de la Reina o la reforma d'algunes sales del MUSA (Museu de la Ciutat d'Alacant)".

A més, ha afegit que estan preparant una altra exposició de "cultura popular alternativa", del tipus de les quals ja s'han realitzat de 'Star Wars' ('La Guerra de les Galàxies') o 'El senyor dels anells'.

LA LLOTJA, AL CONSORCI

En un altre ordre de coses, Simón ha ressaltat els contactes amb la Conselleria de Cultura i el Consorci de Museus de la Generalitat i, al respecte, ha anunciat que, a falta de tancar els pressupostos, el Consell oferirà l'any que ve una subvenció de 36.000 euros per a la posada en funcionament a la sala de La Llotja del Port d'Alacant d'"un projecte expositiu que abrace gairebé tot l'any, des de febrer o març fins a desembre, a excepció del temps que estiga l'Exposició del Ninot, amb diferents mostres".

Així, l'edil ha destacat que es donarà l'oportunitat a tots els comissaris i interessats que vullguen participar. Ha posat èmfasi que "per primera vegada" este 2016 s'han convocat 10 concursos oberts per a exposicions en La Llotja, Cigarreres i el Centre de les Arts.

També Simón ha avançat que a primers d'any volen tindre en marxa la guia de cultura digital d'Alacant, una cosa "molt demandada". La idea és començar amb les activitats municipals i anar incorporant iniciatives privades així com d'altres ajuntaments.

Una altra novetat serà la reformulació del certamen 'Alacant a Escena', que per primera vegada inclourà no només teatre sinó totes les arts escèniques, com circ i dansa. Un concurs per a companyies amateurs però en el qual es primarà "que vullguen donar el pas a ser professionals", com ha postil·lat el regidor, qui ha incidit a l'objectiu de "professionalitzar la cultura".

Finalment, Simón ha posat èmfasi en el foment de les relacions tant amb la ciutat veïna d'Elx com "les històriques" amb Orà, per al que volen desenvolupar esdeveniments culturals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento