Sony Interactive Entertainment Espanya (SIE Espanya) ha arribat a un acord de col·laboració amb Lanzadera, l'acceleradora pertanyent a Marina de Empresas i impulsada per l'empresari Juan Roig amb capital privat, per a posar en marxa a València una nova seu de PlayStation Games Camp, el programa de PlayStation, l'objectiu del qual és "impulsar el talent de la Comunitat Valenciana en el sector dels videojocs".

Els estudis que vulguen optar a formar part de PlayStation Games Camp València poden presentar els seus projectes en el web www.playstationtalents.es fins al 15 de gener de 2017, segons ha informat Lanzadera en un comunicat.

El programa, amb el qual es vol fomentar la creació de noves empreses, està obert a xicotets estudis, persones universitàries i joves desenvolupadors, així com empreses que hagen facturat menys de 100.000 euros a l'últim any. Un màxim de tres estudis podran treballar gratuïtament a l'espai de Marina d'Empreses a partir de febrer de l'any que ve per a veure els seus jocs publicats en PlayStation 4 (PS4).

Durant deu mesos, els estudis comptaran amb l'assessorament d'experts de SIE tant espanyols com a figures internacionals de renom, tindran accés a kits de desenvolupament de PS4 i tindran suport en matèries de comunicació i màrqueting per a promocionar el títol amb vista al seu llançament, amb una campanya en mitjans propis valorada en més de 100.000 euros. Games Camp València se suma així a les seus que la companyia té a d'altres ciutats com Madrid, Sevilla i Bilbao.

El responsable de Desenvolupament Local de SIE Iberian, Roberto Yeste, ha destacat que "la iniciativa Games Camp va prenent força i amb esta nova seu a València cobrim gran part del territori nacional perquè els estudis independents tinguen l'oportunitat i el suport necessaris per a treure els seus projectes a la llum", i ha afegit que estan "segurs que l'aliança amb una acceleradora com Llançadora va a crear unes sinergies molt productives i veurem prompte grans resultats".

Per la seua banda, el director general de Lanzadera, Javier Jiménez, ha destacat que estan "orgullosos" de poder anunciar esta col·laboració "amb una empresa com SIE Espanya i el seu programa pioner PlayStation Talents".

"Junts anem a oferir suport i formació per al desenvolupament de la indústria de videojocs", ha manifestat Jiménez, qui ha assenyalat que "València ja ha demostrat ser planter de projectes molt innovadors en el sector, com Codigames, participada per Angels, o MadPlay Games, accelerada en el Programa Lanzadera d'esta present edició".

"Ens fa una il·lusió especial poder formar part d'esta iniciativa i poder seguir afermant de manera conjunta, amb la trajectòria i el lideratge d'una empresa com PlayStation, el creixement d'una indústria que cada vegada és més forta i té major projecció internacional", ha ressaltat.

Consulta aquí más noticias de València.