Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de Castelló aprova el seu pressupost de 170,8 milions amb els vots a favor de l'equip de govern i CSeM

  • El ple de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat els pressupostos per al pròxim 2017 durant la sessió extraordinària d'este divendres. Els comptes municipals, que ascendixen a 170,8 milions d'euros, han eixit endavant amb els vots a favor de l'equip de govern -PSPV i Compromís- i Castelló en Moviment (CSeM), segons ha informat el consistori en un comunicat.
Pleno extraordinario en el Ayuntamiento de Castellón
Pleno extraordinario en el Ayuntamiento de Castellón
AYUNTAMIENTO DE CASTELLÓN
Pleno extraordinario en el Ayuntamiento de Castellón

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha realitzat una presentació general dels pressupostos, ha explicat que estem davant del major pressupost dels últims deu anys i ha destacat que està marcat per dos grans eixos: "les polítiques de feina i l'aposta pel benestar social, perquè ningú quede desemparat per l'ajuntament".

Pel que fa a les polítiques de feina, Marco ha explicat que "els pressupostos recullen la major dotació econòmica en la història de la ciutat per a impulsar polítiques de feina, ja que el pressupost d'esta àrea passarà d'un a 4,6 milions d'euros.

Pel que fa a les polítiques de benestar social, la partida augmenta en un 32% respecte a 2015. "Castelló superarà el els 8,1 milions d'euros d'inversió respecte dels 6,1 de fa dos anys per a potenciar polítiques socials d'emergència social, atenció a la dependència, cooperació social i solidaritat", ha manifestat.

La primera edil també ha parlat de dos dels "principis" que inspiren este pressupost. En primer lloc, un nou model de ciutat que vindrà definit pel Pla General que serà exposat al públic en el primer semestre de 2017 i, en segon lloc, "la bolcada a la gestió econòmica municipal que ha realitzat el Govern Local".

"Estos pressupostos reflectixen unes finances sanejades, solidàries i sostenibles en el temps, que han permès que baixem la ràtio d'endeutament del 80 al 43% en un any, i que preveiem que baixe al 26% en 2019", ha manifestat.

L'alcaldessa ha explicat que en estos pressupostos augmenten els ingressos i la recaptació fiscal però no la pressió fiscal, "ja que este increment es deu a la previsió d'augment de l'activitat econòmica i no a la pujada dels impostos". També ha destacat l'augment en les inversions, que passen de 6,6 a 10,1 milions, gràcies, entre d'altres coses, als fons europeus que s'han aconseguit per al projecte EDUSI.

Per la seua banda, la portaveu del govern, Verónica Ruiz, ha afirmat que és un pressupost "al servici de les persones gràcies al substancial augment de les partides destinades a desenvolupar polítiques actives de feina, que creix un 120%, i a l'àrea de Benestar Social, que ha assolit la dotació de més de 12 milions d'euros".

La portaveu ha posat èmfasi també en l'aposta de l'equip de govern per millorar i vertebrar la ciutat de manera sostenible a través de l'EDUSI i ha criticat "la falta d'unanimitat i consens per a impulsar un projecte per al que comptem amb deu milions d'euros procedents de la Unió Europea".

PLANTILLA

El ple extraordinària també ha aprovat la plantilla de personal de l'ajuntament, dels tres patronats i del Consorci del Pacte Local per la Feina. El regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha defensat la proposta de modificació de la plantilla que s'incrementarà en 12 persones durant 2017 que permetran impulsar cinc eixos bàsics de les polítiques municipals: la feina, l'activitat econòmica, la creativitat ciutadana, la protecció social i la seguretat ciutadana.

En este sentit, l'edil ha enumerat que a la plantilla de l'Ajuntament de Castelló es crearà una plaça de coordinador, quatre de tècnics; dos d'auxiliar administratiu, una de diplomat en Treball Social, tres de tècnics de programes de feina i una d'intendent principal. Pel que fa al Patronat Municipal de Turisme, s'incorporaran per a un programa de sis mesos quatre auxiliars turístics; dos auxiliars de biblioteca i quatre zeladors.

El Consorci del Pacte Local per la Feina tindrà una plaça de tècnic de projectes de feina; una altra d'emprenedoria, una d'auxiliar administratiu i tres de monitor de formació ocupacional mentre que per al reforç per programes de planejament municipal s'incorporarà un arquitecte, un tècnic ambiental i un llicenciat en dret especialitzat en ordenació del territori.

Tot i este increment de places, el regidor de Gestió Municipal ha subratllat que la plantilla "se situarà en 1.188 persones front a les 1.250 que havia el 2010".

"COMPTES TRAMPOSES I ENGANYOSES"

Per la seua banda, el grup municipal popular ha mostrat, al ple extraordinari celebrat este divendres, la seva disconformitat amb un pressupost municipal que l'any que ve "augmentarà de manera més que considerable les despeses en personal i despeses corrents". Uns comptes que la portaveu del Grup municipal Popular, Begoña Carrasco, ha qualificat de "tramposes i enganyoses".

Carrasco creu que estos comptes "van a sotmetre als castellonencs a una espoliació fiscal, pujant-los impostos com l'IBI o les escombraries, entre d'altres malgrat que l'Ajuntament té un benefici, el que es coneix com superàvit, que és superior als 22 milions d'euros".

Els Populars han enlletgit a l'equip de govern que en 2017 hagen decidit incrementar un pressupost "a costa de fer pagar més als contribuents", i han assegurat que "des de la ciutadania els estan demanant just el contrari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento