Comunitat Valenciana

La Caixa diu que el CaixaForum València és "un tema estudi" i subratlla el seu compromís cultural amb la ciutat

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)
Ágora de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia
Ágora de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia
EUROPA PRESS
Ágora de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia

La Fundació Bancària 'la Caixa' ha assenyalat, sobre l'obertura d'un CaixaForum a la ciutat de València, que es tracta d'"un tema molt preliminar, que està en estudi", i alhora han subratllat el seu "compromís cultural" amb la capital del Túria.

Així ho han expressat fonts de l'entitat a Europa Press després que als últims dies s'haja parlat de dos possibles localitzacions per a este centre cultural: l'Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències i els docs, al port.

Sobre esta qüestió, fonts de la Fundació Bancària "la Caixa" han incidit que sol poden assenyalar que "és un tema molt preliminar, que està en estudi, però que del qual encara és prematur parlar i que en este moment no es pot confirmar".

L'entitat afegix que la presentació de mostres de primer nivell, com les que ha inaugurat en els últims mesos en esta ciutat -com 'Equip Crònica' amb la Fundació Bancaixa; 'Els objectes parlen. Col·leccions del Museu del Prado' al centre del Carmen; 'Herois ocults' al passeig Marítim, 'Pixar 25 anys d'animació' a Ciutat de les Ciències, 'Romanorum Vita' al passeig Marítim, 'Temps de Melancolia' al Museu Sant Pius V o 'Sorolla apunts en la sorra' al centre del Carmen- posen de manifest el seu "afany per a reforçar el compromís cultural amb la ciutat de València".

Han afegit que este és "un territori prioritari en què el compromís social, cultural, educatiu i mediambiental d'esta entitat no ha cessat de créixer els últims anys". En este punt, recorden que l'obra Social "la Caixa" ha destinat 27 milions d'euros en 2016 a accions socials a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha tornat a referir hui a este tema preguntat per les declaracions realitzades pel president de la Generalitat Ximo Puig en La Ser sobre que l'Àgora serà el destí del CaixaForum.

Ribó, que esta mateixa setmana no descartava que la instal·lació es portara a cano en els docs ha recalcat: "Jo no llançava una proposta, llançava, exactament, una possibilitat. Caixa Fòrum té, evidentment, l'Àgora, jo això ja ho sabia, però CaixaForum també té una altra possibilitat, concretament, en els docs", ha exposat el primer edil.

L'alcalde, que s'ha pronunciat d'esta manera després de presentar a la Generalitat el projecte de la capitalitat de València com a Capital Mundial de l'Alimentació, ha afegit que en parlar del futur dels docs ell ha concretat que albergaria "una activitat cultural". Així, ha reiterat que per a materialitzar esta idea "una possibilitat és CaixaForum".

"NO ÉS L'ÚNICA POSSIBILITAT"

"Jo el que vaig definir és que seria una activitat cultural, en què una possibilitat és CaixaForum, però no és l'única possibilitat", ha precisat el responsable municipal, que no ha precisat què altres hauria. "El que volem és que els docs tinguen una activitat cultural", després d'haver estat "una discoteca" i d'haver tingut "molts usos", ha afegit.

Joan Ribó ha insistit que el "compromís" és avançar en esta línia, i alhora ha afirmat que s'està "treballant en el rescat" dels docs per donar-li un ús cultural a estes instal·lacions. Així, ha assegurat que este rescat "serà molt prompte" i ha confiat que "en el mes de gener" puga estar ja concretat.

"Quin, CaixaForum ho ha de decidir. Qui ho ha de decidir, el senyor -Isidro- Fainé, que és el president de la fundació. Jo no vaig a influir en això. Ací hi ha una possibilitat que pot ser interessant i hi ha altres", ha afegit Ribó sobre el futur dels docs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento