Comunitat Valenciana

La reducció de l'atur i la recuperació de drets, entre les millors notícies del 2016 per als membres del Consell

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i els diferents consellers han fet balanç de l'any que està a punt d'acabar en un vídeo, en què cadascun conta quina és, segons la seua opinió, la millor notícia del 2016.
Los miembros del Consell eligen la mejor noticia de 2016
Los miembros del Consell eligen la mejor noticia de 2016
GVA
Los miembros del Consell eligen la mejor noticia de 2016

Comença el relat el president, per a qui la millor notícia és "que la Comunitat ja torna a funcionar, que cada vegada hi ha més persones que, afortunadament, tenen treball i, sobretot, que estem recuperant els drets de les persones".

Per a la vicepresidenta, la millor notícia que deixa l'any és que "més de 20.000 persones en llista d'espera per a ser atesos en el sistema de dependència" ja estan dins i tenen un recurs públic o una ajuda per a "protegir o pal·liar esta situació de dependència".

En el cas del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, assegura que la millor notícia és "haver pogut elaborar uns pressupostos que posen les necessitats de les persones, la sanitat, l'educació, com a prioritàries" i també "haver començat la tasca de complicitat amb les empreses per a canviar el model productiu que tanta falta feia".

Per a la consellera de Sanitat, Carmen Montón, la millor notícia és haver "recuperat drets sanitaris" i ha posat com a exemple que "gairebé un milió de persones no paguen el copagament farmacèutic per les seues medecines" i s'ha recuperat l'atenció sanitària universal.

El titular d'Educació, Vicent Marzà, sosté que la millor notícia de 2016 ha sigut poder dignificar l'educació pública i haver pogut contractar a gairebé 3.000 nous docents este curs, mentre que per a la d'Agricultura, Elena Cebrián, ha destacat l'"esplèndida acollida de les ajudes a joves i a la producció ecològica", que "després de molts anys d'abandonament ha superat les expectatives".

Per al responsable d'Economia, Rafa Climent, ha destacat l'"aposta decidida per les energies renovables" i el pla d'autoconsum energètic impulsat baix la idea de "democratitzar l'energia".

Per a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, la notícia de l'any ha sigut la posada en marxa de la xarxa d'oficines d'atenció a les víctimes, mentre que per al de Transparència, Manuel Alcaraz ha sigut "l'avanç en les polítiques de transparència i bon govern" amb un codi de conducta aplicable a tots els alts càrrecs de la Generalitat.

En el cas de la responsable d'Habitatge, María José Salvador, ha elegit com a millor notícia del 2016 l'haver impulsat una llei "per a garantir als valencians un habitatge digne".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento