Comunitat Valenciana

La pluja donarà una treva a la Comunitat en Nadal però podria tornar per a la Nit de Cap d'Any

  • La inestabilitat arribarà a partir d'este dia i fins a Any Nou, quan hi haurà nuvolositat abundant i precipitacions persistents.
  • José Manuel López, cap de predicció d'AEMET destaca que este desembre té "bastant fàcil" arribar ser el més humit de la sèrie històrica.
  • Segons AEMET, "la major probabilitat" és que aquest hivern les temperatures i les pluges estiguen per damunt del normal".

La pluja donarà una treva a la Comunitat Valenciana fins al pròxim dia 27, de manera que per a la Nit de Nadal i Nadal l'oratge serà tranquil, tot i que a partir d'este dia i fins a Any Nou s'espera nuvolositat abundant i precipitacions persistents.

Així ho han explicat el cap de Predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la Comunitat Valenciana, José Manuel López, en una roda de premsa en la qual ha comparegut juntament al delegat d'Aemet a la Comunitat Valenciana, Jorge Tamayo, i el cap de Climatologia a València, José Ángel Núñez.

José Manuel López ha destacat que este desembre té "bastant fàcil" arribar ser el més humit de la sèrie històrica, des de 1864, tot i que fins al pròxim dia 27 s'espera un oratge "tranquil".

La inestabilitat arribarà a partir d'este dia i fins a Any Nou, quan hi haurà nuvolositat abundant i precipitacions persistents. Tot i que es poden acumular quantitats de pluja "significatives", la intensitat serà menor que en el passat temporal.

D'esta manera, hi haurà vent de Llevant, però "més fluix", d'uns 20 o 30 quilòmetres per hora i, alhora, i a diferència de l'últim temporal, no hi haurà borrasques a nivells mitjans i alts.

Respecte a la predicció estacional per a este hivern, que va començar este dimecres, Jorge Tamayo ha assenyalat que "la major probabilitat" és que les temperatures i les pluges estiguen per damunt del normal, tot i que "pot haver situacions puntuals de molt de fred".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento