Comunitat Valenciana

El Consell estudia crear una loteria valenciana per a recaptar ingressos per als més desfavorits

  • Segons Fran Ferri, de Compromís, estan estudiant dues dates, "el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat, o la de Sant Joan, Festivitat a Alacant".
  • La idea és que "ho puga usar la Conselleria de Benestar Social en el seu benefici, per a ajudar les persones que més ho necessiten", ha assenyalat.
  • El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, és una proposta "legítima" que estudiaran "per a veure si és possible en l'estratègia de recursos públics.
Lotería. Bombo
Lotería. Bombo
PIXABAY
Lotería. Bombo

El Govern valencià està estudiant la proposta de Compromís de crear una loteria valenciana per a recaptar ingressos que anirien directament a un fons per als més desafavorits.

Així ho ha asseverat este dimecres el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, en ser preguntat per esta iniciativa de Compromís.

En concret, en el que treballa la coalició és en una Proposició No de Llei per a crear esta loteria valenciana. "Com la Comunitat és un dels territoris on més es juga a la loteria, volem aprofitar-ho per a generar un nou ingrés per a la Generalitat que aniria destinat als més desafavorits", ha indicat, per part seua, el síndic de Compromís, Fran Ferri.

El representant d'esta formació ha explicat que la idea és que esta loteria no coincidisca amb cap de les dates importants dels sortejos, com el 22 de desembre o el 5 de gener, i advoquen perquè siga en una data simbòlica per als valencians. "Estudiem dues dates. El 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat, o la de Sant Joan, Festivitat a Alacant", ha assenyalat.

"Pretenem generar ingressos per a la Generalitat que anirien directament a un fons per als més desafavorits, perquè ho puga usar la Conselleria de Benestar Social en el seu benefici, per a ajudar les persones que més ho necessiten", ha assenyalat.

És "possible"

Ferri ha indicat que tirar endavant esta iniciativa és "possible" perquè la llei "ho permet", i ha recordat que en altres territoris s'ha implantat. "Creiem que pot ser una bona iniciativa perquè les penyes de moros i cristians, les futbolístiques o les falles aprofiten este premi per a recaptar fons per a les seues festivitats també", ha afegit.

Soler ha afirmat que esta idea està sent estudiada pel Govern."No tinc opinió encara fins que no treballem el tema", ha afirmat el conseller, qui ha afegit que és una proposta "legítima" de Compromís que estudiaran "per a veure si és possible en l'estratègia de recursos públics i per a donar certa singularitat al tema del joc", ha afirmat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento