Cierval insta a les provincials a treballar: "Si no eixim reforçats d'esta situació, per a alguns serà letal"

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Asamblea ordinaria de Cierval
Asamblea ordinaria de Cierval
EUROPA PRESS

El president de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval), José Vicente González, ha demanat este dimecres a les confederacions provincials col·laboració per a treballar en un pla de viabilitat que servici a la patronal autonòmica del preconcurs de creditors. "Si no aconseguim eixir reforçats tot d'esta situació, serà dolent, molt dolent per a tots i, per a alguns, letal", ha advertit.

Així ho ha indicat González este dimecres a l'Assemblea General Ordinària de Cierval, que ha aprovat per unanimitat la liquidació del pressupost de 2015 i el pressupost del 2016.

A la jornada, no ha assistit el president de la patronal Alacantina (Coepa), Francisco Gómez, però sí ho ha fet el seu secretari general, José Ramón Lillo i el seu tresorer, Antonio Galvañ, entre d'altres. Per part de la CEC, han assistit el president de la gestora, Néstor Pascual; el secretari general i altres sis representants, mentre que en representació de la CEV, han estat uns 58 membres, entre ells el seu president, Salvador Navarro.

En la seua intervenció, González ha apel·lat a la "necessària" existència d'una patronal autonòmica com és Cierval, pel que ha advocat per abordar la seua reforma "a fons". "No ens podem permetre a la Comunitat Valenciana que després de caure les nostres institucions bancàries i Canal 9 ara també caiga nostra patronal autonòmica", ha remarcat.

Després de recordar que fa més de quatre anys ja va proposar a les tres confederacions provincials emprendre un pla per a "eliminar duplicitats i costos innecessaris" que "no ha sigut possible a falta de voluntat i per la resistència de les estructures tècniques", ha insistit que ara cal abordar aquesta reforma.

"Potser si ho haguérem fet llavors no ens veuríem ara en la situació en la qual estem, però no és qüestió de plorar sobre el que va poder haver estat i no ha estat, sinó de buscar i acordar solucions de futur", ha assegurat González per a insistir que tot i que el preconcurs de creditors "no és una situació agradable", és "una oportunitat" que han d'afrontar "amb energia, esperança, sentit comú, generositat i solidaritat". "Si no aconseguim eixir reforçats tots d'esta situació, serà dolent, molt dolent per a tots i, per a alguns, letal perquè els deutes seguiran ací i els creditors voldran cobrar i ho faran d'on puguen", ha advertit.

Per esta raó, ha instat a les provincials a posar-se "d'acord tots" en un pla que "possibilite la viabilitat de les quatre organitzacions". "Es poden fer moltes declaracions grandiloqüents sobre la independència de les organitzacions empresarials, cosa que compartisc, però la realitat és que ara mateix dues d'elles no estan en posició de pagar les seues quotes", ha subratllat el president de la patronal autonòmica.

"GENEROSITAT I SOLIDARITAT" DE LA CEV

Ha destacat que el pla que Cierval ha posat a sobre de la taula passa necessàriament per una reforma dels estatuts i obri la porta que organitzacions i empreses "puguen entrar directament en l'organització autonòmica per a, amb les seues aportacions econòmiques, garantir la viabilitat". En este sentit, ha agraït "la col·laboració" de la CEV en la seua concreció "aportant idees, suggeriments, alternatives amb un alt esperit de solidaritat i generositat".

Concretament, el document proposa que la major part de l'estructura tècnica se situaria en Cierval; que la representació d'assumptes purament provincials quede en mans de les Confederacions Provincials, que disposarien d'un reduït nombre de tècnics per a desenvolupar el seu treball i que les sectorials, empreses, territorials podran sol·licitar la seua entrada directament en Cierval. "És un principi bàsic de llibertat de mercat, que és el que defensem els empresaris. No podem a estes altures defensar proteccionismes passats de moda", ha defensat.

Alhora, el pla preveu que el repartiment de vocals a l'assemblea siga del 10% per a cada provincial fundadora, exempta de pagament de quotes, el 40% per a sectorials i un 30%, com a màxim, per a empreses siga qual siga la seua aportació econòmica. També que els presidents de les provincials siguen vicepresidents nats de Cierval i que siguen la màxima representació en la patronal davant de les administracions i institucions provincials, el que equivaldria a ser "president de Cierval en cada província".

"ES NECESSITEN VEUS, NO ECOS"

Tot i això, ha remarcat que esta iniciativa "es pot modificar, matisar, es pot afegir i treure coses". "Qualsevol de les tres organitzacions pot també proposar un altre pla, però un pla concret, desenvolupat i viable: no generalitats no viables econòmicament", ha subratllat per a remarcar que "es necessiten veus, no ecos" i que és obert a "tot" però "a parlar del sol i les estrelletes no".

"Hem de dedicar-nos amb energia, dedicació i ganes d'arribar a un acord viable perquè hi ha una oportunitat per a arreglar este disbarat i tenim l'obligació de fer-ho", ha afirmat González per a preguntar-se que en cas de no fer-ho "Com quedaríem els empresaris d'esta comunitat?, Quin exemple estaríem donant? I si cau Cierval, que passaria després?".

D'altra banda i a preguntes dels mitjans de comunicació sobre si creu que va si pot ser arribar a un acord, ha assenyalat que cal "buscar-lo" i que va a posar tot el seu "esforç" en això. "Faré tot el que puga", ha manifestat.

Segons la seua opinió, es tracta d'una qüestió d'acostar l'espatlla entre tots els empresaris perquè, tot i que ha valorat que la Generalitat vol col·laborar, ha asseverat: "Els nostres problemes els hem de resoldre nosaltres". "No podem escapolir-se i que altres resolguen els nostres problemes. Això és un problema dels empresaris i no de la Generalitat", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento