PSPV, Compromís i Podem critiquen el "dopatge" del PP per a guanyar eleccions

  • Els tres partits han demanat explicacions este matí a la síndica popular, Isabel Bonig, abans del començament de la sessió de hui a Les corts.
  • "Tot sembla indicar que el PP ha guanyat les eleccions amb trampes", ha criticat Antonio Montiel, el portaveu del grup de Podem.
  • "El PP ha utilitzat els governs per a perpetuar-se en este poder amb mecanismes de finançament irregular", ha manifestat Mireia Mollà.
Corts valencianes
Corts valencianes
EUROPA PRESS

El PSPV, Compromís i Podem han criticat el "dopatge" del PP de la ciutat de València per a pagar les eleccions durant diverses legislatures, els han acusat de "fer trampes" i han demanat explicacions a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, per les últimes investigacions judicials de la peça Taula, dins del cas Imelsa, que apunten a presumptes irregularitats en la campanya electoral del PP de València de l'any 2007.

Així s'han pronunciat este dimecres, moments abans de començar el ple en les Corts, el portaveu del PSPV en la cambra valenciana, Manolo Mata; la diputada de Compromís en les Corts, Mireia Mollà; i el portaveu de Podem, Antonio Montiel, preguntats per les últimes revelacions del cas Imelsa relacionades amb un presumpte finançament irregular del PP de València.

Sobre esta qüestió, Mata ha lamentat que si este cas se suma a la trama Gürtel, "que va determinar també el dopatge electoral a nivell autonòmic i municipal, són xifres realment preocupants".

El socialista ha recordat que en una ciutat com València, els partits tenien uns 110.000 euros per a fer campanya. "Si el PP a València ha tingut tres milions d'una banda, més altres quants milions per un altre, parlem d'un disbarat", ha subratllat.

I el "preocupant", ha afegit, és com es nodria este fons: "Es nodria de grans contractistes de l'Ajuntament que transferien xifres rodones a una empresa que pagava les despeses electorals del PP".

"Ens han guanyat, sí, però amb trampa. Hem de fer una revisió del que va passar en esta època. Mai deuria el PP haver guanyat les eleccions per a seguir malgastant, manipulant i corrompent els diners dels valencians".

Per la seua banda, Mollà ha coincidit amb Mata que el PP "volia anar dopat a les eleccions finançant-se il·legalment". "Cada dia se'n va demostrant i documentant que el PP ha utilitzat els governs i el seu poder per a perpetuar-se en este poder amb mecanismes de finançament irregular", ha manifestat.

Un "escàndol"

Això és un "escàndol", ha indicat Mollà, qui ha afegit que "es troba a faltar que el PP assumisca responsabilitats" perquè "darrere de tot això hi ha un partit, no només persones". "És un sistema establit pel PP del qual han d'assumir responsabilitats, donar la cara i explicar-se, perquè això no és una cosa que comença i acaba en Rita Barberá, sinó que és del PP i per tant està faltant ja Isabel Bonig donant explicacions i assumint la responsabilitat com a partit", ha insistit.

En este sentit, ha indicat que no entén com el president del Govern, Mariano Rajoy, "no explica com en cada cas que hi ha de corrupció en la Comunitat, hi haja lligat d'una manera gairebé inevitable el finançament irregular". "És un partit -el PP- que s'ha instaurat en la corrupció", ha lamentat.

D'altra banda, Montiel ha lamentat que els contractistes "no regalaven diners al PP dels seus beneficis, sinó de les inversions i dels diners en qualitat de sobres. Estos diners presumptament han anat de contractistes a pagar les campanyes de Rita, i el cas Taula no era sol el 'pitufeig', sinó un tema de molta més envergadura que afecta al conjunt del PP de la Comunitat". Així, ha mostrat el seu desig que Bonig "i molta gent" donen "explicacions satisfactòries". "Tot sembla indicar que el PP ha guanyat les eleccions amb trampes", ha criticat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento