Ramon Ferrer i Josep Palomero opten a la presidència de l'AVL, que s'elegix este divendres
Ramon Ferrer i Josep Palomero opten a la presidència de l'AVL, que s'elegix este divendres AVL

La Junta de Govern ha validat les candidatures presentades dins el termini, després de comprovar que reunixen els requisits i els avals necessaris per a accedir a algun dels càrrecs del futur òrgan de direcció, al qual l'actual president, Ramon Ferrer, i el vicepresident, Josep Palomero, opten a la presidència de la institució, informa l'AVL en un comunicat.

Ramon Ferrer, després d'estos cinc anys al capdavant de l'ens, aspira a continuar en el càrrec si aconseguix almenys 11 dels 20 vots dels seus companys de la institució. La mateixa aspiració té l'encara vicepresident, Josep Palomero, que confia a rebre el suport d'una majoria d'acadèmics.

RESTA DE CÀRRECS

Dos candidats opten també al càrrec de vicepresident, en concret, els acadèmics Antoni Ferrando, actual president de la Secció Tècnica de Lexicografia i Gramàtica, i Joan Rafael Ramos, director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, incorporat a la institució el mes de juny passat arran de la renovació interna de l'AVL.

Per a la Secretaria, sol s'ha presentat la candidatura de Verònica Cantó, que aspira a revalidar la confiança dels acadèmics per tercera vegada. L'actual secretària ha exercit el càrrec, primer, amb Ascenció Figueres en el segon mandat, i els últims cinc anys, amb Ramon Ferrer.

Quatre acadèmics s'han presentat per a ostentar les dos vocalies dins de la futura Junta de Govern: Immaculada Cerdà, Àngel Calpe, Artur Ahuir i Honorat Ros. Este divendres tindrà lloc el ple per a elegir tots els càrrecs, començant per la presidència. Una vegada conegut el nom del nou president, continuarà el procés amb la resta de votacions.

Sol en el suposat cas que cap dels candidats obtinguera la majoria absoluta dels vots després de tres votacions, el ple se suspendria i es tornaria a iniciar tot el procediment per a convocar una nova sessió plenària en el termini d'un mes, tal com preveu el reglament intern de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, com ja va passar el 2006.

Consulta aquí más noticias de València.