Comunitat Valenciana

La Diputació de València llança una aplicació interactiva per a aprendre valencià jugant

  • La seua finalitat és que els seus usuaris "es divertisquen i gaudisquen aprenent" la llengua autòctona.
  • Està accessible a través d'Internet i pensada per a fer-la servir a través de tot tipus de dispositius.
  • L'app treballa a partir de la combinació de 2.000 qüestions i diferents situacions comunicatives útils.
La Diputación lanza «Enjogassa't» para aprender valenciano jugando
La Diputación lanza «Enjogassa't» para aprender valenciano jugando
DIPUTACIÓN VALENCIA
La Diputación lanza «Enjogassa't» para aprender valenciano jugando

Aprendre valencià jugant. Este és el principal objectiu d''Enjogassa't', una aplicació interactiva que ha llançat la Diputació de Valenciana amb la finalitat que els seus usuaris "es divertisquen i gaudisquen aprenent" la llengua autòctona.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, han presentat este dimarts la primera fase del joc 'Enjogassa't'.

Es tracta d'una aplicació en línia, accessible a través de la direcció web http://websig.dival.es/enjogassat/ i pensada per a fer-la servir a través de dispositius com tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.

Maria Josep Amigó ha reivindicat la necessitat d'apostar "per la presència del valencià en l'administració i impulsar iniciatives que traspassen estos murs i facen possible que la llengua siga utilitzada comunicativament en els diferents àmbits socials d'interacció".

En una línia molt semblant s'ha manifestat el diputat de Cultura, Xavier Rius, qui ha recordat que un dels eixos de treball marcats pel nou equip de la Diputació radica "en la normalització de l'ús del valencià com a llengua de prestigi", que permeta "recuperar la dignitat i el nivell d'ús del valencià en els diferents àmbits comunicatius". En este sentit, ha explicat que 'Enjogassa't' és el resultat d'una idea inicial que perseguia "millorar el coneixement del valencià i transitar pel món didàctic de la nostra llengua", ha incidit.

L'app, que ha comptat amb el disseny i creació de l'empresa Marinva, treballa a partir de la combinació de 2.000 qüestions i diferents situacions comunicatives útils, que tripliquen les possibilitats de resposta i exercicis pràctics. Per a poder fer ús de la plataforma només es requereix registrar-se i disposar de connexió a Internet, sense necessitat de descarregar cap tipus d'aplicació ni programari alternatiu.

'Enjogassa't' compta inicialment amb tres illes didàctiques que es corresponen amb les comarques dels Ports, la Safor i la Marina, representants de tres varietats dialectals diferents.

Cadascun d'estos mons disposa de tres nivells de dificultat. Arrancalèxic permet treballar el vocabulari i introduir dubtes ortogràfiques. Bufaccents presenta qüestions relatives a l'ortografia, el lèxic i el vocabulari. Mentre que el nivell de major dificultat el representa Tombaerrors, centrat en la gramàtica, però amb incursions en el terreny de l'ortografia, el lèxic i el vocabulari. Cadascun dels nivells disposa, al seu torn, de tres subnivells de dificultat dirigits a temes basats en diferents situacions comunicatives i obviant qualsevol mena d'etiqueta gramatical.

"Un factor clau a l'aprenentatge és la diversió, la passió, aprendre sense ser conscient d'això. 'Enjogassa't' està basat en la ludificació", ha explicat la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà.

En relació amb la nova aplicació didàctica, Cerdà també ha apuntat que es tracta "d'un programa pioner, pensat per a jugar a l'àmbit privat, però també amb la intenció d'afavorir la creació de comunitats d'aprenentatge a partir de versions tecnològiques molt bàsiques per a evitar excloure ningú".

'Pluja de paraules' pel centre de València

Amb el propòsit de donar a conèixer l'existència i possibilitats d''Enjogassat', esta vesprada, a partir de les 17.30 hores, partirà de la Plaça de Manises una cavalcada i 'pluja de paraules' a càrrec del grup d'animació Visitants, que discorrerà per la plaça de Manises, plaça de la Verge, plaça de la Reina, carrer Sant Vicent, plaça de l'Ajuntament, carrer Barques, Juan d'Àustria i fins a la plaça dels Pinazo.

Un itinerari "divertit, vistós i festiu per algunes de les vies turístiques i comercials més importants de la ciutat de València que permetrà difondre l'aplicació en línia d'Enjogassa't", destaquen els seus impulsors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento