Comunitat Valenciana

CACSA i Parcs Reunits arriben a un acord sobre l'Oceanogràfic i posen fi a les seues disputes judicials

  • Ciutat de les Arts i les Ciències S.A. (CACSA) i Parcs Reunits València S.A. han arribat a un acord mitjançant el que posen fi a totes les diferències existents en relació amb l'Oceanogràfic de València i retiren les reclamacions que es dirimien als tribunals des de 2014, tal com han comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Oceanogràfic de Valencia
Oceanogràfic de Valencia
EUROPA PRESS
Oceanogràfic de Valencia

El procediment judicial va començar per una demanda de reclamació de quantitat en la qual Parcs Reunits València sol·licitava a CACSA el pagament de 10,4 milions d'euros (IVA inclòs) per factures reconegudes i impagades a juny de 2014.

Per la seua banda, CACSA va presentar una demanda reconvencional contra Parcs Reunits València reclamant una indemnització de 6,8 milions d'euros per l'estat d'algunes instal·lacions de l'Oceanogràfic (la causa o origen discutixen les parts en seu judicial) i una altra de 33,5 milions d'euros amb base exclusiva en el lucre cessant que hauria causat a CACSA que Parcs Reunits no haguera portat orques al Parc (l'obligació i valoració de la qual és igualment discutida en seu judicial).

Les dues parts, després de valorar la situació i fer concessions recíproques han assolit una solució de compromís per a posar fi de manera definitiva a les seues disputes. L'acord transaccional consistix a la renúncia per cada part als seus drets i accions amb la consegüent retirada de les seues respectives accions judicials.

Així, posen fi a les seues diferències, manifesten la seua voluntat de no fer cap tipus de reclamació en el futur i destaquen la professionalitat de les respectives actuacions

desenvolupades fins avui.

El contracte de gestió entre CACSA i Parcs Reunits València, d'1 de març de 2002, ha acabat el 31 de juliol de 2015, després de l'adjudicació, el maig de 2015, de la gestió i explotació de l'Oceanogràfic i l'Àgora a l'entitat Avanqua després d'un nou procés de licitació en el qual Parcs Reunits València va declinar participar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento