Comunitat Valenciana

Dimitix Juan Bautista Roselló (PP), alcalde de Benissa des de 1999

  • L'alcalde de Benissa (Alacant), Juan Bautista Roselló (PP), ha presentat este dilluns la seua renúncia al càrrec de primer edil i regidor, una decisió que atribuïx a "motius diferents" però que concreta que creu que és el moment d'un relleu al capdavant de l'Alcaldia, en què segons assegura en un escrit, porta ja "molts anys", des de 1999.

En un escrit al poble alacantí, Roselló agraïx "a tots els qui durant estos anys m'han donat el seu suport per a poder exercir d'Alcalde i representar la màxima institució del nostre municipi", entre ells, els treballadors públics de l'Ajuntament i Benissa Impuls; regidors de les últimes cinc corporacions, tant en el govern com de l'oposició; periodistes i mitjans de comunicació; família i amics; PP i "molt especialment" a "tot el poble de Benissa al qual ha sigut un verdader honor poder servir".

El primer edil assenyala que la persona que ha substituir-lo és "a qui correspon com segon a la llista electoral, Arturo Poquet Ribes", una persona a la qual definix "amb experiència, formació i sobretot molt bon juí, que representarà molt bé al Partit Popular a la corporació actual, que és qui va obtindre la més àmplia majoria democràtica en les últimes eleccions municipals".

"A ell, a tot el seu equip de govern del grup popular i a la corporació, els desig el millor i tenen la meua ajuda i consell si ho necessiten", afegix, per a fer un balanç de la seua gestió amb "encerts i errors pels quals demano disculpes". "Però si alguna cosa m'ha caracteritzat ha sigut per no perdre el temps i prendre moltes decisions, pensant sempre en els altres i a l'interès general", ha assegurat.

Del que se sent "satisfet" és "d'haver complit molts dels objectius, obres i actuacions que considerava prioritaris i positius per a Benissa, i alguns que no estan acabats espere que prompte siguen una realitat, com la variant de la N-332".

Alhora, destaca que a la costa, en el nucli urbà o a la zona rural "s'han fet moltes actuacions per a recuperar, protegir i posar en valor el nostre patrimoni històric, cultural, natural i ecològic", que "constituïxen una font per a la nostra economia com recursos turístics i han millorat la nostra qualitat de vida".

A l'aspecte econòmic, subratlla el deute "zero" que té actualment el consistori "quan a l'any 1999 s'havien 2.647.721,73 euros i es pagaven interessos". En la Tresoreria de l'Ajuntament havia l'any 1999, 2.410.278,82 euros i actualment hi ha 11.393.685,40, recalca.

A més, apunta que s'ha aconseguit que un 15% del pressupost, més de dos milions d'euros a l'any, es destine a temes socials i que s'han baixat els impostos per la bona gestió econòmica, un 5% en vehicles; un 17% per a la Taxa d'Escombraries per al Comerç i baixada de l'IBI per a la zona costanera del 20% per reducció del valor cadastral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento