Comunitat Valenciana

Comunitat Valenciana necessita 157 dies de treball per habitant per a pagar el deute autonòmic, el doble que Andalusia

  • La Comunitat Valenciana és l'autonomia que més dies per habitant necessita -un total de 157- per a pagar el deute autonòmic, una xifra que suposa gairebé el doble del que precisen altres territoris, com per exemple Andalusia, amb 82.

Així es desprèn de la previsió de tancament de 2016 de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), segons la qual la Comunitat Valenciana continua sent el territori on més dies de treball per habitant es necessiten per a pagar el deute autonòmic, amb 157 respecte dels 154 del trimestre anterior. Catalunya i Cantàbria amb les quals registren un major increment, de set i cinc dies respectivament.

Amb vista a 2020, l'AIReF preveu que el nombre de dies necessaris per a pagar a deute autonòmic es reduïsca de mica en mica, tot i que assenyala que els habitants de Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Múrcia i Castella-la Manxa tindran encara que destinar més de 100 dies del seu treball per a pagar el deute públic.

Les projeccions apunten que les corporacions locals aconseguiran enguany el valor de referència del 3% establit a la Llei d'Estabilitat Pressupostària, tot i que amb una alta heterogeneïtat entre els diferents ajuntaments.

En el tercer trimestre, les autonomies van reduir el seu deute en 841 milions d'euros respecte al segon. El seu comportament homogeni ha afavorit que el deute sol baixe a Andalusia, Aragó, Principat d'Astúries, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, La Rioja, Regió de Múrcia, Comunitat Foral Navarra i el País Basc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento