Comunitat Valenciana

Betoret anuncia que optarà a la reelecció com a president del PP a la província de València

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
Vicenet Betoret (izquierad de la imagen) junto a Vicente Ferrer
Vicenet Betoret (izquierad de la imagen) junto a Vicente Ferrer
EUROPA PRESS
Vicenet Betoret (izquierad de la imagen) junto a Vicente Ferrer

El president del PP a la província de València, Vicente Betoret, ha anunciat este dimarts que presentarà la seua candidatura per a ser reelegit en el càrrec al Congrés Regional que els populars celebraran el pròxim any.

Així ho ha avançat Betoret en un esmorzar informatiu en el qual, acompanyat pel secretari general del PP provincial, Vicente Ferrer, ha analitzat la situació actual de la formació i ha anunciat que buscarà la seua reelecció "respectant que es presente qui vullga".

Betoret ha asseverat que el projecte li "il·lusiona" i que se sent "amb ganes de contribuir a la victòria" del PP a les eleccions autonòmiques i locals de 2019 i que la líder del PPCV Isabel Bonig "siga la primera presidenta de la Generalitat".

Preguntat per si de cas existix algun "enfrontament" amb Bonig, Betoret ha recalcat que el partit està "unit" i ha considerat que esta suposada relació dolenta és una cosa que traslladen els "adversaris polítics" del PP. En este punt, ha postil·lat que donarà suport a Isabel Bonig "perquè siga presidenta del partit i de la Generalitat".

El president provincial ha assenyalat que 2016 ha estat un "any complicat" per al partit, a causa de la "pèrdua de poder" en les institucions i municipis valencians. "Alguns esperaven una guerra fraticida després de perdre el poder", ha dit, però es troben "raonablement satisfets" malgrat que els ha "passat de tot".

Alhora, ha destacat que en les dues últimes eleccions generals del desembre passat i juny els populars valencians van millorar "en molt" els resultats de les últimes autonòmiques, pel que considera que han "invertit la tendència" i han demostrat ser un partit "sòlid i unit, malgrat que hi haja partits i gent encabotada que semble que no".

"DEBAT INTERN"

Betoret ha explicat que el PP valencià està portant a terme un "debat intern" sobre limitació de mandats, primàries, incompatibilitats i capacitat i també estan fent enquestes entre els seus militants per a "saber quin és el sentir majoritari".

A més, els populars han posat en marxa un "debat ideològic" destinat a "recuperar les llibertats que estan traient el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, amb un projecte que no davant als valencians".

Tot i això, preguntat per si de cas este debat va a incloure on situar les línies roges amb la corrupció i en quin moment processal ha de deixar el seu càrrec un polític, ha sostingut que "no s'ha plantejat este debat" i només ha existit "en els mitjans, però no en la militància".

Qüestionat per si de cas existix un enfrontament entre el mateix Betoret i Bonig, ha apuntat que esta suposada relació dolenta l'ha suggerit "gent de fora del partit" i "adversaris polítics" i ha afegit que no creu que els esmentats rumors provinguen de la seua pròpia formació tenint en compte que, "si es desestabilitza al partit, perd tot el partit", segons ha dit.

ELECCIÓ DE COMPROMISSARIS

D'altra banda, després de preguntar-li per s'han produït diferències pel que fa a l'elecció dels compromissaris que el PPCV ha d'enviar al Congrés Nacional del partit, Betoret ha expressat la seua "absoluta neutralitat" i ha assenyalat que únicament s'han produït eleccions per a elegir estos representants en tres districtes de la ciutat de València, dels set que existixen a la capital, per la qual cosa ho ha qualificat com "una cosa residual".

El president provincial ha comentat també que "tot el món té dret a anar" com compromissari però si no s'arriba a un acord "no passa res, es vota". "Hi ha gent que es pren l'elecció a compromissari com si fora president del Govern", ha fet broma.

Pel que fa a la possible implantació de primàries per a l'elecció dels candidats del PP valencià, ha assenyalat que "si a l'estatut nacional queda clar que no hi ha primàries, no haurà" i "si es queda en un terme mitjà, ja es veurà". Malgrat això, ha opinat que "el millor sistema no està inventat" i ha defensat que el sistema de compromissaris és "representatiu".

"Nosaltres no anem a anar per lliure com la república independent de València, Bonig decidirà i s'unificaran criteris", ha manifestat en este sentit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento