Comunitat Valenciana

La CVMC lloga part de les instal·lacions i de l'equipament de l'antiga RTVV durant un any

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha llogat part de les instal·lacions i de l'equipament de l'antiga Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per un període d'un any, fins que es produïsca l'adquisició dels actius per part de la Generalitat.

Així, a la reunió del Consell Rector de la CVMC celebrat este dijous a Burjassot, s'ha informat sobre les actuacions que s'han portat a terme i que han donat com a resultat el lloguer de part de les instal·lacions i de l'equipament de l'antiga RTVV, després d'una negociació mantinguda amb els liquidadors de l'extint servici de ràdio i televisió públic RTVV SAU, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En virtut d'este acord, la nova Corporació podrà fer ús del soterrani, la planta baixa -a excepció dels despatxos 007 i 007B-, la primera -excepte els despatxos 145, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 162, 163, 164 i quatre despatxos sense numerar existents front a estos tres últims-, la sisena, la setena i la huitena, així com el despatx 224 de la planta 2a.

Alhora, es podrà usar tot l'equip que siga precís i que estiga ubicat en les instal·lacions descrites anteriorment per a les noves activitats que vagen a desenvolupar-se. També tindrà accés a l'arxiu documental de RTVV.

Esta operació es realitza a canvi d'un cànon que ha de ser fixat per una comissió mixta, Corporació-SAU, que consistirà en la part proporcional de despeses generals de manteniment de les instal·lacions. La durada del contracte és d'un any fins que es produïsca l'adquisició dels actius de RTVV per part de la Generalitat Valenciana.

En segon lloc, s'ha debatut la proposta de contracte de sistemes i servicis necessaris per a la posada en explotació de la multicontinuitat de la televisió. Esta ha sigut presentada pel director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicent Aguiló.

Esta proposta tracta la necessitat de contractació de sistemes i servicis necessaris per a la posada en explotació de la multicontinuitat del servici de televisió de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. A més, es requerix tindre un equip per a dos canals, preveient fins a quatre, independents o sincronitzats i configurables en SD/HD, a definir després.

VALENCIÀ, CASTELLÀ I ANGLÈS

Les característiques i contingut de l'àudio hauran de tindre en compte el bilingüisme de la Comunitat Valenciana. En este sentit, es prepararà la multicontinuïtat per a oferir els programes en valencià, castellà i també en anglès. Alhora, s'oferiran altres servicis com el d'audiodescripció.

Al mateix temps, es posaran en funcionament els servicis de teletext, incloent la senyalització de compliment obligat, la de Present/Following i l'opcional que es definisca, EPG -guia electrònica de programes- i subtitulat multiidioma de programes, entre d'altres. Per això, es prepararà tot el backoffice necessari per a fer això possible.

A continuació, s'ha avaluat la proposta de selecció dels continguts per al disseny de la graella de les emissions en proves. S'han presentat quatre propostes de graella, de les quals s'ha seleccionat una que servirà de base.

ACORD AMB LA WARNER BROS

Finalment, s'ha debatut sobre la proposta de la FORTA amb la distribuïdora Warner Bros, concloent que tot i que este acord aporta un "producte atractiu per a una àmplia audiència", actualment la CVMC no té els mitjans materials i personals per a començar les emissions de manera immediata.

Com en una primera fase d'emissions en proves només s'emetrà material d'arxiu, queda posposat fins ara de les emissions regulars la decisió respecte a esta proposta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento