Comunitat Valenciana

Rodríguez sobre la dimissió de Sahuquillo: "S'ha demostrat que en política no tots som iguals"

  • El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat este dijous que la dimissió del cogerent de l'empresa pública Divalterra, Víctor Sahuquillo, demostra que en "política no tots som iguals i que alguns, més enllà que una cosa siga ètica o no, són capaços d'assumir responsabilitats més enllà del que seria exigible".

Així s'ha pronunciat en declaracions als mitjans en les quals ha assenyalat que la dimissió de Sahuquillo és "un tema absolutament tancat" i ha agraït a l'excogerent "el treball que ha realitzat i l'honestedat" que ha tingut. Segons la seua opinió, amb la seua decisió "es demostra que tots no són iguals" ja que "molt probablement, el PP, el partit més corrupte de la història, s'haguera mantingut" en el càrrec mentre que el cogerent "ha volgut donar un pas enrere".

Sahuquillo ha presentat dimecres el seu cessament "irrevocable" del càrrec i va pagar les dietes qüestionades -com la inclusió de begudes alcohòliques- tot i que ha lamentat que "per un error personal" que va assumir "des del primer moment" s'hi haja "orquestrat" per determinats partits polítics una campanya en contra seu.

Rodríguez ha rebutjat acceptar "cap recomanació del PP" -que havia demanat esta decisió- ja que la formació popular és "el primer partit imputat a Espanya, un partit que en esta casa ha robat a mans plenes, i una portaveu -Mari Carmen Contelles- que com va fer de primer en esta casa ha sigut defensar la gestió d'Alfonso Rus", l'expresident del PP investigat en el cas Imelsa.

"Per tant, jo, del PP, recomanacions d'ètica i moral no vull cap, les vull ben lluny", ha dit, i ha recalcat que ell no ha demanat la dimissió a Sahuquillo ja que ha reiterat, de la mateixa manera que ja ha avançat a començament de setmana, que creu que no havia "causa objectiva" per a això perquè no es tracta de corrupció. "S'havia posat la pota, però no per descomptat la mà", ha insistit.

Sobre el futur de Divalterra, de la qual s'ha anunciat una reforma, ha justificat que calia "repensar molt bé" l'empresa pública; a què havia de servir i a quin no havia sentit que servira, en especial perquè, segons ha dit, "el PP l'havia estat utilitzant durant molts anys per folrar-se i robar-nos els diners als valencians".

"Des de fa molt de temps, estàvem pensant que les brigades havien de passar al Consorci; que no tenia molt de sentit que hi haguera un 'Call center' que estiguera en l'empresa pública i la part de gestió tributària estiguera en la Diputació i determinades coses han anat canviant i és el moment de continuar en eixe camí", ha sostingut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento