Comunitat Valenciana

El PP acusa Puig i Oltra "de segrestar els drets dels valencians amb la seua falta d'execució pressupostària"

  • El portaveu d'Economia del grup parlamentari popular en les Corts Valencianes, Rubén Ibáñez, ha acusat este dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, de "segrestar els drets dels valencians amb la seua falta d'execució pressupostària" i ha apuntat en un comunicat que el Consell "encara deu 9.000 milions d'euros pendents d'executar del seu pressupost actual".
Ibáñez atiende a los medios en los pasillos de las Corts
Ibáñez atiende a los medios en los pasillos de las Corts
PP
Ibáñez atiende a los medios en los pasillos de las Corts

Ibáñez ha mostrat la seua "sorpresa" per les manifestacions del Consell respecte al cobrament del FLA i ha afegit que Puig i Oltra "han tingut segrestats 350 dies d'engany a les pimes, als autònoms, a les empreses, als dependents, a les persones amb diversitat funcional, als quals no els ha pagat".

"Ens sorprèn que isca el Consell acusant al Govern central quan és un govern que a data 30 de setembre, que és l'última dada oficial que existix, deu encara 9.000 milions d'euros pendents d'executar del seu pressupost", ha insistit.

Rubén Ibáñez ha indicat que el problema "no ha de ser el 10% d'esta quantitat sinó el 90% restant pendent de pagament". "Si alguna cosa ha aconseguit el govern de Puig i Oltra és que als problemes de finançament que tot el món coneix se li una el problema de l'execució", ha considerat.

"MANNEQUIN CHALLENGE"

El portaveu popular ha manifestat que durant 2016 el Consell "ha fet en matèria d'execució un 'mannequin challenge', s'ha quedat parat, no ha fet absolutament res, i per això als valencians se'ls dega encara 9.000 milions d'euros per complir el seu pressupost".

Ibáñez ha explicat que "Sanitat deu 2.000 milions, Educació li falta per pagar altres 2.000 milions, la senyora Oltra encara deu la meitat del seu pressupost... El problema no és el 10%, que ho pot ser, sinó el 90% restant. Dels 897 sobre 9.000 milions".

El portaveu popular ha manifestat que volen que el Govern "es dedique a governar, a executar el pressupost, a pagar als valencians, perquè estem amb un govern de promeses i titulars però, per descomptat, de cap realitat".

Rubén Ibáñez ha qualificat l'actual Consell de "govern morós" i ha subratllat que la Comunitat Valenciana "tanca la cua de les comunitats autònomes en període mitjà de pagament". "És un govern que no executa doncs és l'última comunitat en execució pressupostària segons dades oficials, i és un govern que ha segrestat els drets

dels valencians, a les pimes i als autònoms perquè no els paga", ha dit.

També, segons ha afegit, "és l'última autonomia en el pagament a autònoms, amb 109 dies de mitjana d'un autònom per a cobrar. Això és una autèntica vergonya i això sol passa amb un govern de Puig i Oltra", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento