Comunitat Valenciana

PP presenta un recurs d'empara perquè el pla de treball de la Comissió de Ciegsa "no complix el mandat de les Corts"

  • El grup popular ha presentat un recurs d'empara davant de la Mesa de la comissió d'investigació de Ciegsa de les Corts pel pla de treball aprovat, "en què no s'atén el mandat de les Corts d'investigar la tasca de Ciegsa des de la seua existència fins al dia de hui", sinó que acaba el maig de 2015.
Rueda de prensa del PP sobre Ciegsa
Rueda de prensa del PP sobre Ciegsa
PP
Rueda de prensa del PP sobre Ciegsa

Així ho han anunciat els cinc diputats del PP que pertanyen a la comissió, els qui han advertit que si no s'atén este recurs portaran a terme totes les accions pertinents per a es garantisquen els seus drets constitucionals.

El portaveu del grup a la comissió, José Juan Zaplana, ha afirmat que "s'està coartant" la seua llibertat de poder exercir les tasques parlamentàries i demanen, per esta raó, "empara perquè prenguen les mesures oportunes i que en el pla de treball es reculla la nostra petició que s'investigue tot, no de manera esbiaixada sol fins a maig de 2015 com s'ha aprovat".

Ha assenyalat que "sembla que alguna cosa intenta amagar Compromís i el PSPV sobre el que està passant en Ciegsa, amb foscor i falta de transparència" i ha afegit que "fins al dia de hui, esta empresa pública continua contractant barracons i obres de centres amb les mateixes empreses".

"No entenem per què no es vol investigar esta part. Volen fer un corró i que s'investigue sol fins a maig 2015. Es fiscalitza la tasca del Consell anterior, no la de l'actual, per no estar pendent del que fa el Consell del Titànic quan la nostra obligació com a diputats és fiscalitzar la tasca de l'actual Consell", ha remarcat.

Segons ha dit, "s'està portant a terme un plantejament de la comissió complicat per l'actitud de la resta de grups parlamentaris, amb un comportament sectari, no equànime amb tots" ja que es "va menysprear" el pla de treball del PP "afirmant que es pretén jutjar l'etapa del PP en Ciegsa, però això no és el que ha aprovat les Corts d'analitzar tota la seua existència".

"CONDEMNAR DIRECTAMENT"

"Si volem fer una comissió d'investigació què mínim que poder tenir la documentació requerida i la possibilitat que compareguen les persones que han de comparèixer per a aclarir els fets. És evident que hi ha una manipulació de la comissió d'investigació perquè no es pretén investigar, sinó jutjar; no es pretén investigar, sinó condemnar directament", ha afegit.

A més, ha afegit el portaveu, "tot l'esforç de la resta de grups gira entorn d'un informe sobre Ciegsa del viceinterventor datat el gener del 2016 que analitza 30 centres" i "si este informe sí que val i és de 2016, la resta també hauria de valer, volem que s'investigue tot, no de manera esbiaixada".

Zaplana ha recordat que han sol·licitat que compareguen interventors i auditors d'esta època "però els exclouen com els directors de projectes executats, responsables d'empreses constructores i direccions facultatives" i tampoc tenen el llistat de les obres previstes per l'actual Consell amb Ciegsa i "ni tan sols la documentació de les obres ja executades abans".

"Que ens diguen com es vol investigar si tota esta documentació no està a disposició dels grups. Volem conèixer tot el treball que ha fet Ciegsa per a poder complir amb la nostra tasca", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento