Falles I+E deixa 200 bufandes solidàries al carrer perquè les use qui les necessite

  • És una iniciativa dirigida a persones sense sostre que s'ha presentat este dimecres en una roda de premsa oferta a l'Ajuntament de València.
  • Consisteix a abandonar estes peces en la via pública, en fanals i arbres, perquè les agafen les persones que realment les necessiten.
  • Cada bufanda distribuïda per la ciutat va acompanyada pel text 'No estic perduda! Per favor, porta'm amb tu si tens fred. Sent la calor de les falles!'.
FAlles I+D
FAlles I+D
REMITIDA

El Grup de Falles I+E ha repartit per diferents punts de València 200 "bufandes solidàries" que han sigut teixides pels membres de les vuit comissions falleres de la ciutat que integren este grup amb la finalitat que les puguen agafar i usar les persones que realment les necessiten.

Es tracta d'una iniciativa dirigida a persones sense sostre que s'ha presentat este dimecres en una roda de premsa oferta a l'Ajuntament de València pel regidor de Comerç i Espai Públic, Carlos Galiana, al costat del portaveu del Grup Falles I+E, José Nicola.

Esta proposta recull "el testimoni d'un moviment viral en el món" i durarà fins a final de mes" a causa de a la bona acollida que ha tingut des que va arrancar a València diumenge passat coincidint amb la celebració de la #CridaalaHumanitat, com ha indicat Nicola, també president de la falla Alfara del Patriarca-Periodista Gil Sumbiela.

L'acció solidària consisteix a abandonar estes peces en la via pública, en fanals i arbres, entre d'altres elements del mobiliari urbà, perquè les agafen les persones que realment les necessiten amb la finalitat d'abrigar-se i sentir així "la calor de les falles".

En les instruccions que acompanyen les bufandes s'indica, en valencià, que estes peces de vestir no estan perdudes i que les usen les persones que tinguen fred. 'No estic perduda! Per favor, porta'm amb tu si tens fred. Sent la calor de les falles!', és la frase que es recull en l'etiqueta de cada bufanda. Alhora, s'inclouen els lemes 'Les Falles I+E amb els falles Unesco' i '#SomPatrimoni'.

Als últims dies les falles Lepant-Guillem de Castro, Castellfabib-Marqués de San Juan, Plaça Jesús, Borrull Socors, Vall d'Albaida-La Canal de Navarrés (Els Somnis), Jesús Monforte i Borràs-Caminot (La Punta), Alfara del Patriarca-Periodista Gil Sumbiela i El Mocador han teixit i abandonat les bufandes en les seues demarcacions. L'acció més destacada ha sigut la que va arrancar diumenge passat des de les Torres de Serrans fins al Botànic.

Nicola ha explicat que estes comissions van comptar al president de Junta Central Fallera (JCF) i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, esta iniciativa i li han demanat ajuda per a iniciar de manera paral·lela "una cadena de visualització" que ha continuat entre diversos responsables municipals, entre ells, l'edil de Comerç i Espai Públic, Carlos Galiana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento