Comunitat Valenciana

'La Nit de l'IVAM' oferirà divendres fins a la mitjanit diverses activitats culturals

  • Des de les 19 hores i fins a passada la mitjanit, hi haurà conferències, teatre, concert i música en directe d'un DJ.
  • A les 20.30 hores l'actor Ximo Solano portarà a terme una lectura teatralitzada del llibre Poeta a Nova York de Lorca.
  • A partir de les 22.30 h. actuarà l'artista valencià Alberto Montero, que ha actuat en festivals com el Primavera Sound.
Imagen de la fachada del Instituto Valenciano de Arte Moderno.
Imagen de la fachada del Instituto Valenciano de Arte Moderno.
EUROPA PRESS
Imagen de la fachada del Instituto Valenciano de Arte Moderno.

L'Institut València d'Art Modern (IVAM) farà divendres que ve 'La Nit de l'IVAM'. Des de les 19 hores i fins a passada la mitjanit, hi haurà conferències, teatre, concert i música en directe d'un DJ. Serà una nit oberta al públic, que tindrà la col·laboració de cerveses Ambre, en què el museu vol agrair el suport rebut en este 2016, segons ha informat l'IVAM en un comunicat.

Obrirà l'esdeveniment, a les 19 hores, una conferència de Griselda Pollock, reconeguda experta en feminisme i història de l'art, procedent de la Universitat de Leeds. La xerrada vinculada a la Càtedra d'estudis segles XX i XXI porta per títol 'Concentrationary Cinema, Concentrationary Memories, Concentrationary Imaginaries: Totalitarian Legacies and Cultural Resistance'.

Pollock és una gran coneixedora de l'art contemporani, les investigacions de la qual indaguen en les causes de l'escassa presència d'obres de dones artistes als museus, i en les complexes relacions entre la feminitat, la modernitat, la psicoanàlisi i la representació.

A esta mateixa hora s'emetrà en directe des del hall de l'IVAM el programa 'L'ull crític' de Ràdio Nacional (RNE), amb entrevistes a les artistes Carmen Calvo i Ángela García, l'expert en còmic, Álvaro Pons, i el director del museu, José Miguel G. Cortès.

A les 20.30 hores l'actor Ximo Solano portarà a terme una lectura teatralitzada del llibre Poeta a Nova York de Federico García Lorca en les galeries on s'exhibeix l'exposició Perduts a la ciutat. La vida urbana en la col·lecció de l'IVAM. Alhora totes sales, com cada divendres, estaran obertes al públic fins a les 21 hores, amb entrada gratuïta de 19.30 a 21 hores.

La festa continua a les 22.30 hores amb el concert d'Alberto Montero, música pop d'un artista valencià que ha actuat en festivals com el Primavera Sound o el Festival Internacional de Benicàssim. Finalment, el DJ Marcos Rubio, de La línea del cielo, serà l'encarregat de tancar l'esdeveniment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento