Comunitat Valenciana

Les Corts aproven una esmena per a destinar huit milions d'euros a combatre la pobresa farmacològica

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)

La Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts ha aprovat este dimarts una esmena de Podem per a finançar amb huit milions d'euros la primera fase del programa per a l'eradicació gradual de la pobresa farmacològica, a ampliar en pròxims exercicis pressupostaris.

El diputat socialista Ignacio Subías ha recalcat que la Conselleria de Sanitat compte en el projecte de Llei de Pressupostos de 2017 amb més de 6.000 milions d'euros, el que fa que siguen "els majors pressupostos de la sanitat pública valenciana", que tot i això han sigut criticats pels populars, acusant al Consell de "retallades".

Subías ha demanat "serietat" al PP amb les seues esmenes al proposar, per exemple, 23 nous centres de salut quan en el pressupost ja hi ha 20, voler que Sanitat pague centres en concessions administratives o proposar set milions per a enderrocar l'antiga Fe quan el Consell té el seu propi projecte per al recinte i s'han consignat 5,5 milions per a este final.

"Detreuen més que no està pressupostat", ha ironitzat el socialista, que ha qüestionat que el PP propose posar 3.600 infermers escolars o parle de controlar les despeses de la caixa fixa amb tot el que han deixat "empantanegat" en matèria sanitària, posant d'exemple les factures del Provincial de Castelló. "Fa falta tindre desimboltura", els ha dit.

S'han aprovat també les esmenes plantejades per Podem, relacionades amb la recuperació de les concessions administratives, la garantia de la igualtat en accés a la sanitat o el personal sanitari, entre d'altres aspectes. Per al PP, excepte "dues propostes econòmiques, les altres pertanyen a un espectre de filosofia" i ha advertit que "la consellera (Carmen Montón) es passa els acords d'esta Cambra per on li dóna la guanya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento