Comunitat Valenciana

Els grups parlamentaris asseguren que serà la CVMC la que elegisca el director general

  • Tots els partits amb representació a Les Corts neguen cap tipus de pacte polític per a l'elecció del responsable de la nova RTVV.
  • "Hi ha 9 persones elegides, independents, que prendran les seues decisions i ja va sent hora que comencem a creure'ns les coses", ha dit Mata (PSPV).
  • La popular Isabel Bonig, ha assegurat no entendre "les presses d'alguns per obrir i no fer les coses bé" i ha alertat de les conseqüències jurídiques.
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV

Els grups parlamentaris de les Corts han assegurat este dimarts que serà la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) la que elegirà el seu director general, seguint el concurs públic convocat, amb independència i sense cap tipus de pacte polític. Així, després de la Junta de Portaveus de les Corts, el síndic socialista, Manolo Mata, ha assenyalat que "qui diga que algun grup polític o el Govern proposa a un candidat menteix, entre d'altres coses, perquè no ho pot fer, és impossible".

En esta línia, ha indicat que "hi ha nou persones elegides, independents, que prendran les seues decisions i ja va sent hora que comencem a creure'ns les coses". "Cap dels nou membres -del Consell Rector de la CVMC-, fins on jo sé, té disciplina de partit o ideològica", ha manifestat. Manolo Mata ha ressaltat que "s'ha obert un termini, es presentaran candidats, s'elegirà i si a les Corts li sembla bé, que no té per què semblar-li, per majoria ratificarà al candidat proposat".

El portaveu del PSPV també ha explicat que van a intentar "accelerar" el tràmit per a l'aprovació del contracte programa de la CVMC, després de rebre un "esborrany" de la CVMC. Segons Mata, els grups parlamentaris podran proposar altres contractes programa i espera que un isca elegit "pel major consens".

De la mateixa manera, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha subratllat que "no hi ha cap pacte" i que, fins ara, no s'ha reunit amb cap candidat. Tot i això, ha avançat que dijous que ve es reunirà amb el periodista Juli Esteve, després de demanar-li este una trobada per a explicar-li el seu pla de treball. "Quan em demanen una reunió, he d'atendre-la", ha indicat.

Des de Podem, el seu portaveu, Antonio Montiel ha dit que el seu grup no entrarà "en cap pacte de nomenament", i ha posat èmfasi que la llei estableix un concurs públic. També ha indicat que espera que, dins el termini habilitat, "es produïsquen bastant candidatures i espera que el Consell faça una proposta a les Corts".

"Qüestions de legalitat"

Per part del PP, la síndica, Isabel Bonig, ha advertit de "qüestions de legalitat importants que poden ocasionar problemes jurídics a les persones que estan gestionant i un problema econòmic a els malparats comptes de la Generalitat que pagarem tots els valencians".

"Simplement nosaltres volem que les coses es facen bé", ha dit Bonig, qui ha dit no entendre "les presses d'alguns per obrir i no fer les coses bé". "Estem parlant de qüestions jurídiques importants, a veure si ells que venien a fer una gestió transparent van a caure en errors importants", ha destacat. Pel que fa a si existeix algun pacte, ha respost que amb el PP no s'ha posat en contacte cap dels altres grups.

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Alexis Marí, ha posat èmfasi que "ja hi ha uns professionals a càrrec de la nova radiotelevisió valenciana i són els que han de decidir". "Nosaltres no anem a entrar en barats que si ens agrada més Pepito o Juanito, això està en mà dels professionals". "Si volem despolititzar un ens, com la nova radiotelevisió publica, hauran de ser ells els que decidisquen", ha manifestat Marí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento