Nou servei per detectar més ràpid maltractaments a nens

El número 900 300 777 d’Infància Respon dóna informació bàsica i, si cal, activarà mesures urgents i contundents. Deu experts integren l’equip.
Una nova oficina centralitzarà l’atenció als menors per evitar maltractaments infantils a Catalunya. El número de telèfon 900 300 777, que ja funcionava, donarà ara servei a tot Catalunya i a ell podran trucar els mateixos nens per comunicar els seus problemes. Es tracta d’actuar amb la màxima celeritat possible davant suposats casos de maltractaments.Un equip de sis tècnics, dos juristes i dos administratius formen l’equip d’Infància Respon. Un professional classifica la trucada i a partir d’aquí començarà la intervenció per protegir el menor.

Obertura d’expedient

Si només se sol·licita informació general o un assessorament de tipus bàsic, la persona que atèn el telèfon en primera instància resol la consulta. S’hi pot trucar en qualsevol moment i dia.

En canvi, per a casos més complexos s’obrirà un expedient de risc o de protecció i, si cal, s’interposarà una denúncia de maltractament o de la suposada situació de risc. Segons el Departament d’Acció Social, la nova oficina vol donar sortida a l’augment de situacions d’urgències, fruit de la major sensibilitat social, i no perquè, ara, hi hagi més casos de violència.

Serveis bàsics

Informació: Detecció de situacions conflictives per  prevenir problemes futurs.

Reacció contundent: Coordinació per donar una resposta ràpida. Mesures de protecció immediata.

Mediació: Els menors i els pares han d’abordar conflictes. Un servei d’orientació ho vol fomentar.

Gairebé 7.000 trucades el 2006

El Telèfon de la Infància va atendre 6.815 trucades l’any passat. Un 60% de les fetes per menors es refereixen a l’àmbit domèstic: família, maltractaments i negligències. I entre les consultes d’adults predominen conflictes entre generacions i violència domèstica, el tipus de problemes que precisament més preocupa als mateixos infants.  El servei va obrir 3.020 expedients l’any passat. Les mares recorren molt més a aquest telèfon que els pares.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento