La Diputació reobri al trànsit la carretera de Cortes de Pallás aquest divendres per la vesprada
La Diputació reobri al trànsit la carretera de Cortes de Pallás aquest divendres per la vesprada 20 minutos

L'àrea de Carreteres de la Diputació de València restablirà aquest divendres per la vesprada la circulació en la carretera CV-428, en els accessos al municipi de Cortes de Pallás, on dilluns passat va haver de tancar-se al trànsit a causa d'un despreniment d'enderrocs en la vessant.

Els tècnics de la Diputació i els d’Iberdrola han tornat a reunir-se aquest divendres, després de la trobada de treball del passat dimecres per a determinar les actuacions de seguretat necessàries, i han resolt restablir el trànsit en la CV-428 quan acabe el desenrunament en la part alta de la vessant i s'efectue una última neteja de la via.

L'estimació del diputat de Carreteres, Pablo Seguí, és que aquests treballs estaran acabats a les 18 hores d'aquest divendres, amb la qual cosa la carretera tornarà a estar en servei de cara al cap de setmana, com va avançar la Corporació.

El titular de Carreteres ha destacat “el treball compartit entre els tècnics de la Diputació i els d’Iberdrola per a donar una resposta ràpida a les conseqüències del recent episodi de fortes pluges i també per a programar les futures actuacions de reforç de la seguretat en la zona de treball d'Iberdrola”.

Aquestes actuacions les cobrirà econòmicament l'empresa energètica, que “a partir del 20 de desembre començarà a instal·lar en la seua zona de la vessant pantalles dinàmiques que, conjuntament amb les que ja va instal·lar la Diputació, completaran la línia perimetral de reforç de la muntanya per a disposar d'una protecció absoluta”.

Pablo Seguí ha explicat també que, en la línia de garantir al màxim la seguretat en la carretera CV-428, la setmana que ve es produiran tallades intermitents en la carretera, coordinades amb l'Ajuntament, per a netejar alguns enderrocs detectats en la part alta de la vessant, que “no suposen cap perill a l'hora de reobrir la via al trànsit aquest divendres, però que podrien suposar un risc futur si no s'actua amb prevenció”.

Consulta aquí más noticias de València.