Comunitat Valenciana

València acollirà en 2017 un congrés mundial de museus de la Ruta de la Seda i una trobada d'universitats

  • La ciutat de València acollirà el pròxim any, entre d'altres esdeveniments, un congrés mundial de museus de la Ruta de la Seda i una trobada d'universitats, segons ha avançat este dimecres el president de la Xarxa Internacional Plataforma UNESCO Rutes de la Seda, José María Chiquillo, qui ha indicat que "fins a 2020 cal seguir treballant i fent esdeveniments" dins d'esta iniciativa.
Colegio Mayor de la Seda de Valencia
Colegio Mayor de la Seda de Valencia
EUROPA PRESS
Colegio Mayor de la Seda de Valencia

Chiquillo s'ha pronunciat en estos termes en un esmorzar informatiu per a fer balanç de 'València, capital mundial de la Ruta de la Seda'-'València, ciutat de Patrimonis UNESCO'. A l'acte ha estat acompanyat pel president del Col·legi de l'Art Major de la Seda, Vicente Genovés.

Chiquillo ha indicat que el balanç de 2016 de València com a capital de la Ruta de la Seda és "magnífic" i d'"èxit" i ha indicat que a partir del pròxim exercici "continuaran els esdeveniments" dins d'aquest projecte.

Ha posat com a exemple que el Col·legi de la Seda acollirà un congrés mundial de museus de la Ruta de la Seda: "Hi ha nou museus a tot el món, des de Corea fins a Espanya", ha apuntat Chiquillo. Alhora, la ciutat albergarà una trobada d'universitats.

També està previst que visite la ciutat Federico Mayor Zaragoza, director general de la Unesco entre 1987 i 1999. Chiquillo ha explicat que València "està en deute amb ell". "Ell va crear el programa de la Ruta de la Seda estant en la Unesco. Mantenia una relació personal i humana amb l'exalcaldessa de València Rita Barberá i va fer un lobby per València i els valencians s'ho hem de reconèixer", ha advocat.

"Fins a 2020 cal seguir treballant", ha afirmat Chiquillo, qui ha apostat per "preservar el que s'haja de preservar i estar al màxim nivell". Estar en la Ruta de la Seda "significarà turísticament més visites". Segons la seua opinió, caldrà ordenar "algunes coses" de turisme, com ara hotels o altres infraestructures, "però hi ha temps i capacitat".

"Estic convençut -ha afegit- que això serà un reconeixement, la fita més important dels últims anys per a la ciutat de València", ha postil·lat. Així, ha insistit que en 2017, a través del Col·legi de la Seda, l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) i la Unesco "se seguiran fent esdeveniments".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento