Comunitat Valenciana

Desmantellat un grup internacional especialitzat en la fabricació i distribució d'euros falsos

  • MADRID/VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Desmantelado un grupo especializado en la fabricación de euros falsos
Desmantelado un grupo especializado en la fabricación de euros falsos
POLICÍA NACIONAL
Desmantelado un grupo especializado en la fabricación de euros falsos

Agents de la Policia Nacional han desmantellat en una operació internacional un dels grups més actius de fabricació i distribució de diners falsos a través d'internet. La intervenció ha permès la detenció de 28 persones, 15 d'elles a Espanya, de les quals una ha sigut a La Vila Joiosa (Alacant), huit a Itàlia, quatre a França i una a Portugal, i la confiscació de 120.000 euros falsificats.

La Policia ha col·laborat amb la Guarda Di Fianza de Italia, a més de l'Oficina Central Nacional per a la lluita contra la falsificació de moneda de França i Europol, per a desarticular esta xarxa que distribuïa des d'Itàlia moneda falsa a diversos països d'Europa i també Colòmbia.

El capitost vivia entre Itàlia i Espanya, on disposava d'una residència a Barcelona. Utilitzaven la Deep Web, des d'on la xarxa negociava la venda de les divises a través de companyies de paqueteria que van realitzar des de Nàpols els més de 1.000 enviaments detectats des que es va començar a seguir el rastre el gener del 2015.

Després de fer la primera confiscació al nostre país, els agents van alertar a diversos països europeus a través d'Europeu, amb el propòsit d'aconseguir portar a terme la localització dels paquets il·legals i la detenció de les persones involucrades.

Poc després es va identificar el capitost de la trama, qui centralitzava la venda dels diners falsos a través d'internet. Esta persona, a més de dirigir l'organització, combinava la seua residència entre Itàlia i Espanya, per a la qual cosa comptava amb un domicili a Barcelona, on a més disposava d'empreses tapadores i es dedicava alhora a la venda de vehicles robats i falsificació de tota mena de documents.

EMPRESES TAPADORES

Fins ara els investigadors han intervingut més de 120.000 euros en efectiu, 10.245 euros a Espanya. A més han sigut arrestades 28 persones a les quals se'ls imputen delictes de falsificació de moneda, pertinença a grup criminal i tràfic il·lícit, 15 d'elles arrestades en diferents localitats d'Espanya: Getafe (Madrid) (2), Barcelona (3), Corella-Navarra (1), Bilbao (1), Zarautz (Guipúscoa) (1), Sevilla (1), Màlaga (1), la Vila Joiosa (Alacant) (1), Ciudad Real (1), Lleó (1), Saragossa (1), Madrid (1).

A més s'han realitzat huit escorcolls domiciliaris: dos en Seseña (Toledo), dos a Barcelona, un a Zarautz, un a Màlaga, un a la Vila Joiosa i un més en Ciudad Real.

L'operació s'ha portat a terme per agents de la Brigada d'Investigació del Banc d'Espanya, pertanyent a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Comissaria General de Policia Judicial i Brigades Provincials de Policia Judicial de diferents províncies, conjuntament amb la Guàrdia Di Finanza (Nucli Speciale Di Polizia Valuataria) i l'Oficina Central Nacional per a la lluita contra la falsificació de moneda de França i Europol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento