Comunitat Valenciana

El preu de l'habitatge puja a la Comunitat Valenciana un 1,9% en el tercer trimestre

  • Des de començament d'any va augmentar un 1,8% malgrat que a l'últim trimestre va baixar un 0,2%, segons l'Índex de Preus d'Habitatge de l'INE.
  • A Espanya, el preu de l'habitatge lliure va augmentar un 4% en el 3r trimestre en taxa interanual, una dècima per damunt del repunt anual del 2n.
  • La major part de les comunitats autònomes del país van elevar la seua taxa anual del preu de l'habitatge lliure durant el tercer trimestre de l'any.
Piso se vende
Piso se vende
EUROPA PRESS
Piso se vende

El preu de l'habitatge va pujar a la Comunitat Valenciana un 1,9% en el tercer trimestre en relació amb el mateix període de l'any anterior, per baix de la mitjana nacional (4%). D'esta manera, des de començament d'any va augmentar un 1,8% malgrat que a l'últim trimestre va baixar un 0,2%, segons l'Índex de Preus d'Habitatge de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicat este dimecres.

En concret, de juliol a setembre i en comparació del mateix trimestre de 2015, el preu de l'habitatge nou va pujar un 7,1%, semblant a la mitjana del 7,3%; mentre que el de l'habitatge usat ho va fer un 1,1%, quan la mitjana nacional ha estat del 3,5%.

A Espanya, el preu de l'habitatge lliure va augmentar un 4% en el tercer trimestre en taxa interanual, una dècima per damunt del repunt anual del segon trimestre (+3,9%). Amb este increment del 4% ja són deu els trimestres consecutius en els que els preus de l'habitatge presenten taxes interanuals positives.

Per tipus d'habitatge, el preu de l'habitatge nou va pujar un 7,3% en comparació del tercer trimestre de 2015, taxa més d'un punt inferior a la del trimestre anterior (+8,4%), mentre que el preu de l'habitatge usat va accelerar tres dècimes el seu creixement anual, des del 3,2% del segon trimestre al 3,5% en el tercer.

En taxa intertrimestral (tercer trimestre sobre segon trimestre de 2016), el preu de l'habitatge lliure va augmentar un 0,8%, un punt menys que en el segon trimestre (+1,8%) i una dècima per damunt de l'increment trimestral que va experimentar en el tercer trimestre de 2015. Amb este repunt del 0,8%, el preu de l'habitatge lliure acumula ja tres trimestres consecutius d'alces trimestrals.

Per tipus d'habitatge, el preu de l'habitatge nou va baixar un 0,5% entre juliol i setembre, registrant la seua primera retallada trimestral des del quart trimestre de 2014. Per part seua, el preu de l'habitatge usat va experimentar un augment trimestral de l'1%, front a l'1,5% del trimestre anterior.

Per comunitats

La major part de les comunitats autònomes van elevar la seua taxa anual del preu de l'habitatge lliure durant el tercer trimestre. Els majors augments van correspondre a Navarra i Catalunya, amb pujades de 2,1 i 1,1 punts, fins a taxes del 2,2% i del 6,6%, respectivament.

En canvi, els majors descensos en valors interanuals es van registrar a Cantàbria i Andalusia, amb retallades d'1,4 i 1,2 punts, fins a taxes del 0,7% i de l'1,4%, respectivament.

En valors trimestrals, 12 comunitats autònomes van presentar taxes positives en el tercer trimestre de 2016 i cinc van retallar els preus de l'habitatge lliure: Aragó i Múrcia (-0,3%), Comunitat Valenciana (-0,2%) i Andalusia i Castella i Lleó (-0,1%).

Els majors increments respecte al trimestre anterior es van produir a Balears, Catalunya i Madrid, amb pujades del 3,4%, del 2% i de l'1,2%, respectivament.

L'IPV que publica Estadística és compatible amb les exigències d'Eurostat i complementa a l'indicador que publica trimestralment el Ministeri de Foment. Entre els seus objectius es troba el de servir d'element de comparació entre els estats membre en el referent als preus de l'habitatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento