Comunitat Valenciana

La nova coordinadora del TEM treballarà per una programació "plural, contemporània i de temàtica actual"

  • La nova coordinadora artística del Teatre El Musical (TEM) de València, Olga Álvarez, ha assegurat que la seua tasca al capdavant d'este espai cultural, ubicat al barri del Cabanyal i gestió municipal, tindrà com a eix principal "fer una programació escènica per a tots els públics, plural, de caràcter contemporani i temàtiques actuals" en què ocupen "un lloc destacat companyies valencianes".
Nueva coordinadora del TEM, Olga Álvarez, (izquierda) junto a Oliver
Nueva coordinadora del TEM, Olga Álvarez, (izquierda) junto a Oliver
EUROPA PRESS
Nueva coordinadora del TEM, Olga Álvarez, (izquierda) junto a Oliver

Álvarez s'ha pronunciat d'esta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat de la regidora d'Acció Cultural a l'Ajuntament de València, María Oliver, per a presentar-se. En esta convocatòria ha participat també el coreògraf Daniel Abreu per a presentar l'espectacle 'Two Men', que estrena este dissabte en este teatre.

La nova responsable del TEM, que desenvoluparà el càrrec de coordinadora durant els pròxims dos anys després d'haver superat fa poc el concurs públic convocat per a ocupar esta plaça, ha indicat que seguirà la línia marcada des de fa un any després de la reobertura del teatre amb gestió directa des de l'Ajuntament.

En este sentit, ha recordat que la Regidoria d'Acció Cultural, de qui depèn esta instal·lació, la concep com "un espai públic al servici de tots els ciutadans, dels veïns del barri i dels de la resta de la ciutat". Així, ha assenyalat que "primaran els conceptes d'universalitat i accessibilitat, amb preus públics, perquè tot el món tinga accés al teatre".

Olga Álvarez ha recordat que abans de ser elegida coordinadora artística treballava ja en el nou equip del TEM i ha apuntat que mantenint la línia iniciada per este treballarà també per a "oferir una programació de qualitat". Alhora, ha mostrat la seua voluntat de plantejar propostes per a aconseguir l'"enfortiment dels artistes" que acudisquen a este espai i "la confiança del públic" com col·loquis o màsters class.

"QUE QUEDE UNA EMPREMTA"

Álvarez ha manifestat, d'esta manera, que la intenció és "que quede una empremta" dels artistes que passen pel TEM tant al teatre com entre el seu públic. "Volem anar més enllà d'un espai d'exhibició", ha dit sobre esta qüestió. Alhora, ha expressat la seua idea de "continuar amb la línia de la teatralitat expansiva", de manera que El Musical "siga un segell cultural per a tota la setmana i per als veïns" del Cabanyal.

Sobre esta qüestió, ha explicat que es pretén "fer partícips i integrar" en este espai "als col·lectius socials del barri" i s'ha referit als tallers formatius de dansa, circ o teatre que s'oferixen per a xiquets de l'entorn, que habitualment "estan al carrer" i que "volem que estiguen ací".

D'altra banda, ha assegurat que seguirà "impulsant les propostes innovadores i de cultura de base", a més de ressaltar l'aposta dels gestors del teatre per a "millorar els servicis", entre els quals hi ha el de cafeteria, que s'obrirà este cap de setmana; la connexió wifi, que s'ha estès a tot l'edifici; la seguretat, amb la instal·lació de cambres per al "bon desenvolupament" de les activitats, o l'accessibilitat a l'edifici per a les persones amb mobilitat reduïda.

Respecte a l'elecció d'Álvarez, María Oliver ha valorat que hi haja una dona al capdavant del TEM, la "qualitat del currículum" de la nova coordinadora i el seu caràcter tècnic però també orientat a la programació, així com que hi haja "complit amb tots els requisits que es demanaven". A més, ha subratllat el coneixement que té de l'àmbit teatral i també del Cabanyal, tenint en compte que un dels objectius d'aquest teatre és ser element "integrador" del barri.

PRODUCCIÓ

Preguntada per si de cas el TEM aspira en la seua nova etapa per la producció, Olga Álvarez ha assenyalat que tot i que és una cosa que li "encantaria" cal ser "realista" i tindre en compte que el teatre porta un any funcionant amb el nou model de gestió i que "cal que este projecte es consolide" primer.

Alhora, ha manifestat que per a la producció "es necessiten recursos econòmics i humans" i "molts elements" i ha dit que es podria parlar d'ella "més endavant" però no en esta primer fase. Ha apuntat que en ment està també la "coproducció" però ha insistit que "cal veure com se'n va desenvolupant el projecte". La coordinadora artística ha apostat, tot i això, per "crear sinergies i ponts amb altres espais públics de la ciutat".

RELACIÓ AMB L'ESCALANTE

En este punt, preguntada per la relació entre el TEM i el Teatre Escalante, dependent de la Diputació i que ha traslladat la seua programació al Musical per les obres que es fan en les seues instal·lacions, Álvarez ha dit que "tot és positiu" i ha invitat a "positivitzar això".

Ha afegit que "l'Escalante, també un teatre públic ara és TEM i el TEM és Escalante", després del que s'ha mostrat "orgullosa" de tindre ara en les instal·lacions del Musical "un espai amb més de 30 anys de treball i amb experiència en teatre per a grups escolars i famílies". Ha valorat comptar ara amb programació de dilluns a diumenge. "S'ha creat una nova fórmula, dos teatres en un", ha dit.

La regidora d'Acció Cultura, pel seu costat, ha indicat respecte a esta relació que "traient problemes bàsics" per ser "dos equips diferents de dues administracions diferents" hi ha "voluntat d'integració".

Oliver ha assegurat que tant des del punt de vista tècnic com de programació "se suma", ha destacat que "l'important és treballar i programar per a la ciutadania" i ha dit que treballant "el concepte de col·laboració al final guanyem tots". Ha explicat que el conveni signat amb l'Escalante per a usar les instal·lacions del TEM és fins al març però ha ressaltat "l'oferiment de prorrogar si calguera".

FESTA PRIMER ANIVERSARI

D'altra banda, tant Álvarez com Oliver han parlat de la festa que el TEM farà el pròxim 10 de desembre per a commemorar després de la seua reobertura el seu primer aniversari com a teatre de gestió municipal directa. La celebració tindrà lloc este dia a partir de les 22.00 hores al hall del teatre.

L'entrada serà lliure, fins a completar aforament, i mitjançant invitacions que es poden recollir en el mateix teatre. En la festa, protagonitzada per dones, haurà música electrònica, hip-hip i indie i participaran Vinila von Bismarck, Hits with hits i Valle Nova.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento