Comunitat Valenciana

L'EMT València mantindrà en 2017 les tarifes dels bons socials però augmentarà 50 cèntims el bo de deu viatges

  • L'Empresa Municipal de Transport (EMT) de València mantindrà les tarifes dels Bons Socials -Bono Or, Amb Tu, Família Nombrosa, EMT Jove i Bo Infantil- durant l'any 2017. L'únic títol de transport que apujarà de preu, 0,50 cèntims, és el Bo 10, que se situarà en 8,5 euros.
Bonos de la EMT
Bonos de la EMT
EUROPA PRESS
Bonos de la EMT

D'altra banda, l'EMT ampliarà la cobertura del títol de transport destinat als pensionistes, al qual ara també tindran dret totes les persones amb una discapacitat de més del 65%, i posarà en marxa una eina de control "per a evitar el frau i garantir que el transport a la ciutat de València siga universal", segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha informat este divendres de les noves tarifes de l'EMT que entraran en vigor el pròxim 1 de gener, i ha destacat que el preu del Bitllet senzill es manté, en 1,5 euros.

L'únic títol de transport que puja de preu -50 cèntims- és el Bo 10, "i este increment s'ha fet per a suportar els canvis de millora del servici que l'EMT dóna a la ciutadania sense ajuda del Govern estatal".

Giuseppe Grezzi ha explicat que esta pujada, "que compensarà la falta de finançament que ens correspon i no ens donen", suposarà un increment d'ingressos de l'EMT que repercutirà en "més autobusos i més conductors -ha puntualitzat que dels 1.109 que eren el gener del 2016, a desembre de 2017 seran 1.181- i, per descomptat, en un millor servici".

A este respecte, el regidor ha recordat que el pressupost de l'EMT per a 2017 és de 105,8 milions d'euros, 60 milions dels quals els aporta l'Ajuntament, "mentre que la contribució de l'Estat és de zero euros".

Així i tot, "l'autobús continua sent el mitjà de transport més barat a València, i ara anem a prendre mesures perquè les ajudes que prestem per a garantir la universalitat del servici arriben a qui té el dret", ha continuat el regidor, qui ha subratllat que "s'han descobert, per exemple, casos de persones que no viuen a la ciutat de València i s'empadronen per a aconseguir un títol social, un frau que anem a controlar i vigilar periòdicament".

Grezzi, qui ha aclarit que per a evitar este tipus de fraus, "s'aplicaran sancions i la reincidència implicarà la retirada del dret durant un any", ha recordat que a dia de hui són 113.473 els usuaris de l'EMT que viatgen amb Bo d'Or, 23.410 persones tenen la targeta 'Amb Tu', 12.834 amb Bo Jove i 8.965 amb Bo Infantil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento