Comunitat Valenciana

La inundació del Conservatori Superior de Música de València afecta més de 700 alumnes

  • S'han compromés que les classes cancel·lades es reprenguen el pròxim 5 de desembre, sempre que no es tornen a produir precipitacions molt intenses.
  • La Conselleria ha activat un dispositiu per a reubicar l'alumnat en l'IES Font de Sant Lluís en cas que el cap de setmana es registren pluges intenses.
  • Fonts de l'Assemblea d'Alumnes han reconegut que se senten "un poc desinformats" però que van a esperar a veure les mesures de l'administració.
Protesta de alumnos del Conservatorio Superior de Música Joanquín Rodrigo
Protesta de alumnos del Conservatorio Superior de Música Joanquín Rodrigo
ASAMBLEA DE ALUMNOS
Protesta de alumnos del Conservatorio Superior de Música Joanquín Rodrigo

Les fortes pluges registrades a València el cap de setmana passat han provocat la inundació del soterrani del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo i la consegüent suspensió de diverses assignatures durant la setmana, un fet que ha afectat més de 700 alumnes.

Una representació dels estudiants s'ha concentrat hui davant de la Conselleria d'Educació per a protestar per esta situació. Després, han sigut rebuts per responsables del departament que dirigeix Vicent Marzà, que s'han compromès que les classes cancel·lades es reprenguen el pròxim 5 de desembre -sempre que no es tornen a produir precipitacions molt intenses- o a reubicar l'alumnat en el pròxim institut Font de Sant Lluís.

A les 10 hores d'este divendres, els alumnes s'han concentrat a la seu del departament de Campanar mostrant pancartes amb lemes com 'Amb l'aigua al coll', '700 alumnes sense classe' o 'Per un centre en condicions'. La filtració de l'aigua va afectar tota al planta baixa, on s'imparteixen les classes teòriques i es troba, a més, el departament de Jazz i Música Moderna.

Per la seua banda, responsables de la Conselleria han rebut una representació d'este alumnat per a explicar-los "de primera mà les diferents actuacions que es realitzaran esta setmana per a extreure l'aigua que va negar les aules del soterrani del centre des de dilluns passat 28 de novembre", explica l'administració educativa en un comunicat.

La inundació, precisen, ha impedit cursar algunes assignatures en estes aules durant esta setmana. La resta de matèries que no s'impartien en estes aules s'han realitzat amb normalitat.

Informe per a conéixer les causes

En este sentit, des de Conselleria afegixen que "les inundacions del soterrani on hi ha ubicades aules es produeixen en situacions excepcionals de precipitacions molt intenses". Este matí, tècnics del Servici d'Infraestructures de la Conselleria s'han traslladat a Conservatori per a iniciar l'avaluació de la problemàtica generada per l'entrada d'aigua al soterrani i començar un informe que explicite les raons per les quals es produeixen les inundacions i quines intervencions es requereixen per a resoldre-les.

"L'antic govern (del PP) -lamenten- no va fer mai esta avaluació. Els tècnics han pogut entrar hui pel fet que fins ahir es va estar treballant en l'extracció de l'aigua acumulada".

Si durant el cap de setmana no es produeixen precipitacions intenses com les dels dies passats, l'alumnat tornarà a les aules habituals del soterrani on s'impartixen algunes de les assignatures que han sigut suspeses esta setmana per la inundació.

En el cas que sí es registren un altre cop pluges intenses durant el cap de setmana, la Conselleria ha activat un dispositiu per a reubicar l'alumnat perquè es realitzen les classes de les aules afectades en horari a la vesprada en aules de l'IES Font de Sant Lluís, pròxim a l'edifici del Conservatori Superior de Música de València. Si es produeix esta situació, tal com s'ha explicitat a la reunió que s'ha mantingut hui amb l'alumnat, es comunicarà dilluns, 5 de desembre, a les 8 hores mitjançant els taulers d'anuncis del centre i el seu lloc web.

L'actual equip de la Conselleria incideix que "el Conservatori Superior de Música de València és un edifici que va inaugurar l'antic govern el 2011 i des d'aleshores ha patit diferents problemes relacionats amb goteres i inundacions del soterrani".

"Des del Govern del Botànic s'han realitzat diverses actuacions per a solucionar els problemes de les goteres: una obra menor a novembre de 2015, una actuació a setembre de 2016 i una altra actuació que es produirà durant el primer trimestre de 2017", enumeren.

Després de la reunió, fonts de l'Assemblea d'Alumnes del Conservatori han reconegut que se senten "un poc desinformats" però han assenyalat que van a esperar a veure les mesures que va a prendre l'administració per a decidir si emprenen més accions de protesta.

"Acostumats a estos desastres"

Les mateixes fonts han lamentat que per als alumnes valencians "no és una sorpresa" que un edifici inaugurat fa pocs anys presente este tipus de deficiències. "Els estudiants valencians estem acostumats a veure este tipus de desastres al nostre voltant per com s'han fet les coses els últims anys", comentava un alumne a Europa Press. Alhora, han assenyalat que les obres que necessita el centre "no són menors" pel que han posat en dubte que l'assumpte puga quedar solucionat durant este curs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento