Dotze artistes i grups versionen en 'Bressolant' onze cançons valencianes per a anar a dormir

Dotze artistes i grups versionen en 'Bressolant' onze cançons valencianes per a anar a dormir

Dotze artistes i grups versionen en 'Bressolant' onze cançons valencianes per a anar a dormir
Dotze artistes i grups versionen en 'Bressolant' onze cançons valencianes per a anar a dormir (RAQUEL ABULAILA)
Ampliar
  • La Diputació de València obsequiarà als futurs pares amb un audiollibre de cançons de bressol en valencià, 'Bressolant', que té pròleg i textos del crític Josep Vicent Frechina, il·lustracions d'Irene Bofill i la participació de 12 artistes i grups de música valencians que han versionat onze cançons de bressol.

Els artistes participants han estat Mara Aranda, que ha versionat 'La meua xiqueta és l'ama'; Tatiana Prades, 'Tanca els ullets i dorm'; Mireia Vives, 'Mareta'; Eva Dénia, 'Que vinga la soneta'; Miquel Gil i Pep Gimeno 'Botifarra' interpreten 'En tan alta que estaves'; Teresa Segarra, 'Nana, naneta'; María Amparo Hurtado, 'El xiquet de les mongetes'; Cristina Blasco canta 'El meu xic te gana'; el Carraixet versiona 'Non-non, xiquet'; Dani Miquel interpreta 'Adorm-te nineta', i Clara Andrés 'Canta la mare'.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha incidit que, a través d'estos treballs, l'Àrea de Cultura perseguix "recuperar i donar el valor que es mereix al patrimoni cultural, lingüístic i musical dels valencians i les valencianes, intentant omplir els buits dels àmbits socials i cívics menys atesos on l'ús del valencià es troba en risc", segons ha informat la corporació.

Per la seua banda, Josep Vicent Frechina ha defensat que la cançó de bressol "forma part del patrimoni immaterial valencià". En este sentit, ha indicat que l'edició de l'audiollibre, a càrrec d'Andana Editorial, "perseguix revitalitzar les cançons de bressol per a salvaguardar-les", donada "la seua funcionalitat, el seu valor artístic de primer ordre i la seua idiosincràsia".

El responsable musical ha exposat que el compacte inclou música i text representatiu de tot el territori valencià, al mateix temps que s'ha comptat amb intèrprets referents en diferents àmbits musicals: cantautors, cantants de música tradicional valenciana, veus pop i intèrprets de jazz.

"BIENVINGUDA A CASA"

La responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, ha avançat que 'Bressolant' formarà part d'un lot de productes de "benvinguda a casa" que la corporació provincial oferirà als futurs pares.

Amb la col·laboració de les comares, es farà arribar el CD, un pitet i un adhesiu per al cotxe com a obsequi, a més d'uns fullets que aportarà l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per a ajudar a elegir el nom dels nadons i conèixer la normativa lingüística relativa a la correcció, traducció i adaptació dels cognoms al valencià.

També hi haurà una extensió web del projecte amb materials didàctics extrets de la tesi doctoral de Vicent M. Garcés, dirigida per la doctora Gemma Lluch, de la Universitat de València. "Un projecte que va creixent dia a dia, amb la col·laboració de la Unitat de Pediatria de l'Hospital General Universitari", ha destacat.

Segons la Diputació, 'Bressolant' és un llibre i una proposta musical "que s'arrela en la nostra tradició per a fer brotar noves veus i melodies conegudes que ens evoquen tonades d'infància". Esta obra, il·lustrada dolçament, "transmet la tendresa de paraules que han passat de generació en generació, i es convertix en una invitació a pares, mares i nens a mantindre viu el ritual quotidià de cantar per a emprendre el viatge cap als somnis".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2903150/0/dotze-artistes-grups-versionen-bressolant-onze-cancons-valencianes-per-anar-dormir/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios