Comunitat Valenciana

La Generalitat es personsarà en el presumpte cobrament de comissions de Ribera Salut

  • El Consell ja ha aportat informació addicional al jutge que porta este procediment i que entén que és "útil" per a la investigació.
  • Ximo Puig assegura que quan va arribar a la Generalitat "Ni existia un control de qualitat a pacients ni un control econòmic".
  • Ferri ha lamentat que "els models del PP hagen permés que això haja passat" i ha reivindicat que "la salut no és un negoci".
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera

L'Advocacia de la Generalitat es personarà com a acusació particular en la causa en la qual s'investiga el presumpte cobrament de comissions de Ribera Salut, segons ha avançat este dijous el president del govern autonòmic, Ximo Puig, qui ha afegit que el Consell ja ha aportat informació addicional al jutge que porta este procediment i que entén que és "útil" per a la investigació.

Puig ha realitzat este anunci en la seua intervenció al ple del Consell, després que el síndic de Compromís Fran Ferri l'hi haja preguntat per les denúncies pel presumpte cobrament de comissions per part de Ribera Salut per les pròtesis i altres productes mèdics. Ferri ha lamentat que "els models del PP hagen permés que això haja passat" i ha reivindicat que "la salut no és un negoci".

Puig ha afirmat que la Generalitat està col·laborant amb la justícia en este assumpte i, de fet, la setmana passada va enviar al jutjat "tota la informació" que va requerir l'instructor. "Però volem anar més enllà i de manera proactiva hem aportat al jutge informació addicional que entenem útil per a la investigació", ha subratllat.

Alhora, ha afirmat que ha donat ordre a l'Advocacia de la Generalitat perquè es persone com a acusació particular en este procediment "per a defensar l'interès general dels valencians", ha destacat el 'president'.

També la Conselleria de Sanitat ha obert una investigació administrativa i el passat 15 de novembre es va enviar a les cinc empreses concessionàries de sanitat un requeriment d'informació sobre els seus possibles contractes amb l'empresa B2B -central de compres de Ribera Salut-. Puig ha afegit que la Generalitat "actuarà en conseqüència" si de l'anàlisi de la documentació es deriven responsabilitats administratives i si s'ha incorregut en un incompliment de contracte.

Sense controls

El 'president' ha recordat que quan va arribar a la Generalitat es va trobar que empreses concessionàries de Sanitat no estaven sotmeses a cap control efectiu. "Ni existia un control de qualitat a pacients ni un control econòmic financer". A més, ha indicat que havia fins a 24 liquidacions pendents amb les concessionàries: "Sol la de Torrevella estava al corrent i ara la Generalitat està posant-se al dia amb esta anomalia", ha postil·lat.

Sobre esta qüestió, Puig ha explicat que "no fer liquidacions suposa deixar de recuperar recursos, centenars de milions que han d'anar destinats a millorar la salut pública".

Alhora, ha avançat que en poques setmanes estaran acabades les primeres auditories de gestió. "Mai s'ha avaluat a la concessionària. Mai s'havia comprovat la qualitat de servicis que presten ambulatoris, centres de salut i hospitals privatitzats", ha lamentat. Segons la seua opinió, és "important" acabar amb l'"opacitat" en la salut pública. "La sanitat no és un espai per al negoci", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento