Comunitat Valenciana

Soler, sobre la seua votació al CPFF: "Si es manté en els termes que es diuen, votar a favor és impossible"

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)
El conseller Vicent Soler, en rueda de prensa
El conseller Vicent Soler, en rueda de prensa
EUROPA PRESS
El conseller Vicent Soler, en rueda de prensa

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha afirmat este dijous, preguntat per la seua votació en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que "si es manté en els termes que es diuen -és a dir, passar l'objectiu de dèficit del 0,5% al 0,7%-, votar a favor és impossible".

Soler s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació moments abans de començar el ple del Consell, després de ser interpel·lat per la posició del Govern valencià al CPFF.

El conseller ha explicat que la Comunitat necessita un objectiu de dèficit de l'1,4%, de manera que passar del 0,5 al 0,7%, que és el que s'està debatent, "no soluciona absolutament res" als valencians, ha subratllat. "Solucionaria sol un poc el tema de tresoreria, però res més. Per tant, no podem votar a favor", ha incidit.

"Una cosa és el que necessitaríem, que com a mínim és un 1,4%, i si van del 0,5 al 0,7%, doncs bé, es reduirà la desviació del dèficit en dues dècimes però no soluciona el nostre problema de dèficit i, per tant, els valencians no podrem alinear-nos amb altres comunitats autònomes a les quals segurament estes dècimes sí els solucione el problema", ha repetit.

Soler, ha sentenciat: "Ximo Puig -president de la Generalitat- ho té claríssim i ho ha dit des del primer moment. Els interessos dels valencians per damunt dels del partit. El PSOE pot pactar el que crega convenient", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento