Comunitat Valenciana

El PSPV retira la seua esmena per a pujar els sous d'alts càrrecs en no tindre el suport de C's

  • Marí, de Ciutadans, al·lega que "diuen una cosa a la tele i ací defensen el contrari i este discurs populista no ens agrada absolutament res".
  • Mata (PSPV) diu que és un debat "incòmode" però que "algun dia caldrà resoldre" per a racionalitzar els sous en una Administració que és piramidal.
  • El socialista diu que és conseqüència d'anys en els quals el PP feia "un Trump' i no s'apujaven el sou perquè per això tenien els sobresous.
Manolo Mata
Manolo Mata
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Manolo Mata

El PSPV finalment no presentarà una esmena als pressupostos de 2017 per a apujar els sous dels alts càrrecs de l'Administració per a no aparèixer com els únics que estan a favor, després de la retirada del suport al qual s'havia compromès el síndic de C's, Alexis Marí, i que este dimecres ha justificat pel "merequetengue" que hi ha entre els socis de Govern sobre esta qüestió. "Si ni ells mateixos s'aclareixen anem a deixar-ho passar", ha explicat als passadissos de les Corts.

Sobre esta qüestió, el portaveu del PSPV, Manuel Mata, ha explicat que volien enguany tornar a presentar esta esmena per a obrir un debat "incòmode" però que "algun dia caldrà resoldre" per a racionalitzar els sous en una Administració que és piramidal.

Tot i això, han decidit retirar-la perquè "ningú la va a recolzar" després de la retirada del suport de C's. Mata ha explicat que Compromís no s'ho han dit directament que no l'anaven a donar suport a però si hagueren volgut l'hagueren firmat. "Hi ha coses que més val no preguntar", ha constatat.

Per la seua banda, el portaveu de C's ha explicat que el seu partit "sempre" ha defensat que cal "dignificar els càrrecs públics que vénen a la política i cal atreure el talent i els millors" i "no col·locar en els alts esglaons de l'Administració a gent que són els sobrants de les llistes" d'un partit i "als quals cal buscar-li forat". "Això s'ha d'acabar", ha recalcat.

Marí ha subratllat que esta posició es manté. Tot i això, ha assenyalat que cal veure si és el moment per a iniciar este debat després que ara Compromís entenga que "no ho és". "Diuen una cosa a la tele i ací defensen el contrari i este discurs populista no ens agrada absolutament res", ha reprotxat.

Per esta raó, ha explicat que quan el PSOE li ha presentat la proposta la veien apropiada "debatre-la" però "ens trobem que un partit del govern aparentment no la va a sustentar" i "no hi ha un acord".

Així, ha aclarit que li va comunicar al portaveu socialista que C's "està en l'oposició, hi ha prioritats i si en este cas si ni ells mateixos s'aclareixen perquè porten un merequetengue que no hi ha per on ficar mà doncs anem a deixar-ho passar".

En este sentit, ha comentat, davant de possible divergència d'opinions entre els diputats del grup, que "distensions i desacords com no pot ser d'una altra manera n'hi ha i les seguirà havent perquè sinó no serien persones sinó robots".

Per esta raó, ha destacat que va debatre amb els seus companys i els "va oferir una explicació lògica i raonada a l'equip de direcció i es va decidir retirar-la i ja no hi ha hagut més debat".

"Això és el nostre pa de cada dia sobre un posicionament que de manera legítima a companys els sembla millor o pitjor i si es debat i fins a hui ningú s'ha aixecat de la taula i s'ha enfadat", ha apuntat.

De fet, ha esgrimit que ell mateix ha defensat plantejaments que li agraden menys, però que ixen per majoria i els ha fet seus sense discutir-los.

Debat incòmode

Per la seua banda, el síndic del PSPV, Manuel Mata, ha agraït a C's "el seu compromís" en esta qüestió "rellevant" tot i que siga un debat "incòmode" que "a ningú li ve bé" iniciar-lo però que "algun dia s'haurà de resoldre". En este sentit, ha comparat la situació amb la d'un redactor en cap d'un diari que el nomenen director i passe a cobrar menys.

Per tant, ha argumentat que en una Administració jerarquitzada "no té molt sentit que càrrecs importants com caps de servicis o directors generals passen a ser secretaris autonòmics o consellers i tinguen una pèrdua important dels seus ingressos". "Això ningú vol afrontar-ho i tot el món vol quedar bé, doncs anem a retirar-la, però té conseqüències", ha advertit.

Sobre esta qüestió, ha constatat que si l'Administració valenciana vol tindre un Inspector d'Hisenda o un Advocat d'Estat al capdavant de l'Agència Tributària "li va a costar molt perquè guanyen 30.000 euros a l'any més que el que se li ofereeix com a director general".

Mata ha considerat que esta situació és "la deriva d'un temps en el qual s'ha criticat molt la política" i d'anys en els quals el PP feia "un Trump' i és que no vull apujar-me el sou perquè per això ja tinc els meus sobresous, les meues mossegades i els viatges que em paguen", ha recriminat Mata, que ha constatat que en canvi "la gent normal té molt difícil passar a càrrecs de responsabilitat si hi ha un minvament dels seus ingressos".

"Per descomptat és voluntari i a ningú l'obliguen però per esta via estem tenint una estructura administrativa un tant peculiar i és que en una piràmide els que estan per baix cobren més que els que estan dalt", ha criticat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento