Els exempleats de RTVV demanen solucions en el tercer aniversari del seu tancament

Els exempleats de RTVV demanen solucions en el tercer aniversari del seu tancament

Els exempleats de RTVV demanen solucions en el tercer aniversari del seu tancament
Els exempleats de RTVV demanen solucions en el tercer aniversari del seu tancament (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • Asseguren que no han rebut del Consell "ni una sola proposta per a solucionar el problema laboral de RTVV".
  • 'Qui no repara drets, consolida injustícies' és el lema baix el qual els extreballadors de RTVV s'han manifestat.
  • Aprofitant l'aniversari, s'ha fet públic un vídeo que il·lustra els tensos moments viscuts en les últimes hores d'emissió.

Extreballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) s'han manifestat este dimarts pel centre de València, coincidint amb el tercer aniversari del tancament de l'ens, per a reclamar a la Generalitat, "no ja des de l'esperança sinó des de la frustració i el desengany", "solucions" a la seua situació i a la inexistència en la Comunitat d'una ràdio i televisió "pública, en valencià i de qualitat".

Alhora, han censurat que des del Govern valencià, que conformen PSPV i Compromís amb el suport de Podem, no se'ls haja fet "ni una sola proposta per a solucionar el problema laboral de RTVV" i han denunciat les "mentides", després del que han acusat el Consell d'haver "incomplit les seues promeses electorals". Així, han criticat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la seua vicepresidenta, Mónica Oltra, "no s'hagen dignat a rebre ni una sola vegada" als extreballadors de l'ens públic.

'Qui no repara drets, consolida injustícies' és el lema baix el qual els extreballadors de RTVV s'han manifestat des de la Plaça de l'Ajuntament de València fins a la Plaça Manises, on han acabat el seu recorregut davant del Palau de la Generalitat. Al llarg de la marxa, els vora dos-cents exempleats que han participat en ella, a cada moment baix la pluja, han pronunciat en valencià l'esmentada frase i altres consignes com 'Reparació', 'Volem solucions', 'On està la tele dels valencians' i 'No teniu vergonya'.

En la marxa, encapçalada per una gran pancarta amb la frase 'Els treballadors no som els culpables. RTVV, pública, en valencià i de qualitat', han participat també representants dels sindicats que formen part del comitè d'empresa de l'ens -CCOO-PV, Intersindical Valenciana, CSIF, USO-CV, UGT-PV i CGT-PV-.

El secretari general de Podem i portaveu de la formació en les Corts, Antonio Montiel, ha acudit a la concentració davant del Palau de la Generalitat, on s'ha llegit un manifest i s'ha guardat un minut de silenci a les 12.19 hores, hora que es va tallar el senyal de RTVV.

Un vídeo inèdit

Un vídeo amb imatges inèdites captades per el càmera Carlos López Gay i compartit en xarxes socials pel realitzador Luis Lizarán, tots dos extreballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), documenta les últimes hores de Canal 9 abans de l''apagada' ocorreguda fa tres anys i decidit pel govern del popular Alberto Fabra.

L'objectiu, segons explica Lizarán, el realitzador que va tindre l'"alegria" d'arrancar les emissions del canal públic en 1989 però també la "tristesa" d'estar al capdavant del control el "tràgic" dia del tancament, és treure a la llum estàs imatges per a "evitar l'oblit" i contar-lo "des de dins".

El vídeo, d'un poc més de deu minuts de durada i gravat per López Gay amb càmera domèstica, il·lustra els tensos moments viscuts en els estudis de la televisió autonòmica valenciana durant la matinada del 29 de novembre, quan els treballadors van continuar fent una improvisada i ininterrompuda programació de 'resistència' després d'haver-se tallat les emissions de la ràdio.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2900793/0/exempleats-rtvv-demanen-solucions-tercer-aniversari-seu-tancament-acusen-al-consell-dincomplir-promeses/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios