El sindicat ha assenyalat en un comunicat que està "legitimat" per a "defensar els interessos col·lectius" i, per tant, la seua personació en esta causa tindria per objecte "garantir que tots els interessos, ciutadans, socials i laborals es vegen atesos en la instrucció i que es depuren les responsabilitats que, en el seu cas, existissin".

"L'acció popular és un dret fonamental i un dret cívic, admès sense reserves pel Tribunal Constitucional i pel Tribunal Suprem, i que CCOO exercirà", assegura.

Per al sindicat, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat, "ha de garantir que es fa un ús adequat dels recursos públics i, per tant, contribuir a l'aclariment dels fets". En esta línia, considera que, si es confirmara un comportament "irregular o delictiu", l'administració "hauria de procedir a la resolució dels contractes amb la concessionària".

El jutjat d'Instrucció número 4 de València està investigant el presumpte cobrament de fins a un milió d'euros en comissions per part de la central de compres de Ribera Salut -B2B- per les pròtesis i material sanitari que utilitza als hospitals i centres de salut de la concessionària -Alzira, Torrevella, Dénia i Vinalopó-.

Consulta aquí más noticias de València.